Artista, care locuiește de ani buni în Breaza, județul Prahova, a ajuns să se trateze la Brașov după ce mai multe spitale din țară au refuzat-o din cauza complexității diagnosticului, dar și a vârstei înaintate, precizează bzb.ro.

Operația pe cord deschis era însă singură soluție care-i mai putea salva viață, au precizat medicii pentru sursa citată.

„Marina Voica avea două dintre valvele inimii cu leziuni severe, însă operația pe cord deschis, singură soluție medicală care i-ar fi putut salva viață, a fost evitată de toate instituțiile de specialitate”, a precizat Florența Dănilă, de la un spital privat de cardiologie din Brașov, medicul care a coordonat intervenția medicală.

Marina Voica a trecut cu bine peste această încercare, a fost externată și se reface acasă. „Intervenția deosebit de riscantă a fost salvatoare, reușindu-se efectuarea ei în mare parte pe cord bătând, ceea ce a permis o recuperare rapidă”, au mai transmis medicii.

Marina Voica e de părere că ceea ce s-a întâmplat a fost o minune. „Este greu să vorbești despre o mare minune care s-a întâmplat aici: o operație pe inimă foarte grea la o femeie de 84 de ani.

Nu mă condamnați că vreau să trăiesc! Echipa spitalului, împreună cu doctorul Zoltan Galajda, au făcut o operă de artă pe inima mea. N-am cuvinte, adevărată artă!

S-au purtat excepțional, cu profesionalism și răbdare. Eu am încercat să nu creez dificultăți. A fost greu. Nu sunt încă restabilită complet. O să încep încet, încet. Sper să mă refac cât mai repede. Mulțumesc echipei care a făcut din inima mea una aproape nouă. O operație extraordinară!”, a declarat artista despre experiență trăită la spitalul din Brașov.

Vezi și Cântăreața Marina Voica, terifiată de coronavirus: „Pe mine sigur m-ar putea ucide”. Cum arată cântăreața la 83 de ani

Citește și:

Interviu EXCLUSIV Ioana Petric: ”Nu sunt chiar un înger de fată!”

Regina Elisabeta a-II-a, „dezamăgită profund” de prințul Harry. Declarația lui a deranjat-o foarte tare: „A luat totul foarte personal”