De data aceasta nu noua siluetă a artistei a atras atenția tuturor, ci look-ul neașteptat al acesteia. Artista, în vârstă de 32 de ani, a reușit să stârnească un adevărat scandal pe rInstagramcu ultima imagine postată de ea, ce a atras patru milioane de like-uri. Fanii o acuză pe artistă de apropriere culturală și ținuta ei a atras reacții vehemente.

Adele a postat o imagine cu ea ce voia să fie un omagiu pentru carnavalul anual Notting Hill din Londra, care anul acesta a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus.

În această imagine controversată Adele apare într-un sutien în culorile steagului jamaican și cu părul aranjat în noduri Bantu. Vedeta a folosit imaginea ca să deplângă anularea festivalului care sărbătorește comunitățile negre și caraibiene din Marea Britanie. „Happy what would be Notting Hill Carnival my beloved London.”, a scris ea în postare. („Să ai un ceea ce ar fi trebuit să fie Notting Hill Carnival fericit, draga mea Londră”).

View this post on Instagram

Happy what would be Notting Hill Carnival my beloved London 🇬🇧🇯🇲

A post shared by Adele (@adele) on

Fanii cântăreței din social media susțin că imagine este unacontroversată și au început să o acuze de apropriere culturală. Ei au fost deranjați că artista a ales să poarte sutien cu steagul jamaican, în timp ce părul și l-a prins în codițe sprecifice celor din triburile de indigeni Bantu – adică adoptarea unor elemente semnificative ale unei culturi minoritare de către un reprezentant al unei culturi majoritare, mai cu seamă gravă atunci când cultura celui care își însușește acele elemente este una care a beneficiat de pe urma exploatării culturii minoritare.

Adele traieste in suburbiile LondreiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Mai exact, în State, fenomenul de „cultural appropriation (n.r -apropiere culturată)”, adică adoptarea unor elemente din cultura și tradiția altor popoare, este considerat o jignire. Astfel că Adele a fost făcută insensibilă și acuzată că profită de cultura jamaicană / afro pentru niște like-uri pe Instagram

„Ar trebui să meargă la închisoare!”, „2020 devine din ce în ce mai bizar. Adele apare cu coafură Bantu și însușire culturală, lucruri pe care nu i le-a cerut nimeni. Acest lucru marchează faptul că toate femeile albe de top din muzica pop sunt problematice. Urăsc lucrul ăsta”, a scris cineva pe Twitter”, au fost doar câteva dintre reacții.

Aceasta este prima imagine cu artista în costum de baie, după ce Adele a slăbit peste 40 de kilograme. Ce-i drept, cântăreața a optat pentru sutienul unui costum de baie și pentru o pereche de colanți, dar arată foarte bine și afișează acum o siluetă de invidiat.

Citește și:

Adelina Pestrițu a pus o poză cu ea pe Instagram și a fost aspru criticată: ”Bianca Drăgușanu, varianta brunetă”

Lucian Mîndruță, ”prima poză în picioare după cinci zile”. Detaliul observat de fani