Regina Marii Britanii a dezvăluit într-un mesaj care marchează cea de-a 70-a aniversare a domniei sale, Jubileul de Platină, că este „dorința ei sinceră” ca ducesa de Cornwall, Camilla, să aibă acest titlu, „atunci când va veni acel moment”. Ea a insistat că soția prințului Charles trebuie să devină „regina consoartă”, atunci când fiul ei va deveni rege.

Până în prezent era știut că ducesa Camilla, 74 de ani, a doua soţie a prinţului Charles, 73 de ani, va fi doar prinţesă consoartă. Această declaraţie indică faptul că regina pregăteşte viitorul după moartea ei şi că o stimează deosebit pe Camilla, care s-a căsătorit cu prinţul Charles în 2005 în cadrul unei ceremonii civile. Mai mult, decizia reginei a fost interpretată de mulți ca un omagiu pentru prințul Philip care a suferit tot timpul din cauza faptului că nu a primit titlul de rege, ci doar de prinț consort.

CHARLES NAMES CAMILLASeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Camilla a fost căsătorită cu un apropiat al prințului Charles

Un purtător de cuvânt al Clarence House a declarat că Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall au fost „emoționați și onorați” de cuvintele reginei.

Camilla a devenit mama vitregă a lui William și a lui Harry după ce prințul Charles s-a căsătorit cu ea în aprilie 2005, aceasta luând titlu de ducesă de Cornwall.

Ea s-a născut pe 17 iulie 1947, pe numele Camilla Rosemary Shand, dar a devenit cunoscută în întreaga lume drept cea mai faimoasă amantă regală a secolului XX, după ce a reușit să-i distrugă mariajul lui Charles cu prințesa Diana.

Ducesa se află și ea la al doilea mariaj. Ea are doi copii, Tom Parker Bowles și Laura Lopes, din căsnica anterioară cu Andrew Parker Bowles, un fost ofițer britanic. Mai mult, prințesa Anne, sora lui Charles, a avut o aventură cu Andrew Parker Bowles, chiar pe vremea când acesta era deja logodit cu Camilla. Chiar dacă Parker Bowles s-a căsătorit, până la urmă, cu Camilla, Prinţesa Anne nu l-a putut uita ușor, mai ales că Andrew făcea furori printre femei, era foarte chipeş și era cunoscut ca un adevărat Casanova prin cercurile înalte din Londra. Andrew era un ofiţer de carieră şi unul dintre apropiaţii Prinţului Charles, dar infidelităţile sale o răneau adânc pe Camilla, care s-a răzbunat, găsind din nou refugiu în brațele prințului Charles, care se însurase cu prințesa Diana.

Mai exact, Camilla și Charles s-au cunoscut printr-un prieten comun, în 1971, când prințul avea puțin peste 20 de ani. Au ieșit împreună o perioadă și moștenitorul coroanei britanice era îndrăgostit lulea de ea, dar familia regală nu a fost de acord cu relația, așa că Charles a fost nevoit să se despartă de femeia pe care o considera sufletul lui pereche.

Camilla Parker Bowles era o tânără fermecătoare când l-a cunoscut pe prințul Charles

De asemenea, Camilla și-a văzut de viața ei și s-a căsătorit cu Andrew Parker Bowles în iulie 1973. Charles și-a găsit și el repede mireasă și a luat-o de soție pe Diana în iulie 1981. Prințul Charles nu a reușit să și-o scoată de la inimă, și ce-i drept, Camilla era o tânără fermecătoare pe vremea când l-a cucerit pe prinț. Chiar dacă erau căsătoriți, ei au reluat relația și s-a aflat totul despre idila lor în 1992.

Ulterior, au divorțat amândoi pentru a fi împreună, iar prințesa Diana a a sfârșit ulterior într-un mod tragic, într-un teribil accident de mașină. Cu toate acestea, la 8 ani de la dispariția lui Lady Di, în 2005, Charles și Camilla au anunțat logodna, și după câteva zile s-au și căsătorit.

Deși este soția lui Charles deja de 17 ani, mulți încă nu au iertat-o că i-a distrus căsnicia lui Charles și i-a luat locul prințesei Diana, supranumită prințesa inimilor.

Revista italiană Oggi a scris că prințesa Diana a suferit foarte mult din cauza aventurii pe care soțul ei o avea cu Camilla, iar la un moment dat, nu a mai rezistat și a mers să o confrunte pe cea care îi fura soțul. Dar Camilla i-a spus niște vorbe care au dărâmat-o pe celebra prințesă a inimilor. Ea a realizat pentru prima dată cum este privită de oameni și de familia regală și că nimănui nu îi păsa că ea este nefericită. „Mi-a spus că într-o zi s-a confruntat cu Camilla. Voia să știe de ce a continuat relația cu Charles. Camilla i-a răspuns dur: „Nu înțeleg de ce te agiți. Toată lumea te admiră, oamenii te pun pe un piedestal, ca un monument. Ai tot ce îți dorești’, a povestit un apropiat al lui Lady Di. Prințesa de Wales i-a răspuns devastată: „Nu am totul, tu îl ai pe soțul meu”.

Foto: Profimedia