„Alteța Sa Regală Ducesa de Cornwall a fost testată pozitiv pentru COVID-19 și se autoizolează. Continuăm să respectăm recomandările guvernamentale”, a anunţat luni biroul de presă de la Clarence House, reşedinţa oficială a prinţului Charles.

Potrivit unor surse citate de Daily Mail,Camilla, în vârstă de 74 de ani, este vaccinată cu trei doze și s-a izolat încă de când a aflat că soțul ei este bolnav de COVID-19. Între timp, însă, și testul ei s-a pozitivat, rezultatul fiind comunicat în cursul zilei de luni.

Camilla se află la prima luptă cu această boală, în timp ce soțul ei,prințul Charles, a mai fost bolnav și anul trecut, în luna martie.

Prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, săptămâna trecută, și se află, de asemenea, în autoizolare. Prințul de wales și soția lui și-au anulat toate evenimentele pe care le aveau programate.

Anunţul vine la doar câteva zile după ce regina Elisabeta a II-a şi-a sărbătorit într-un cadru privat împlinirea a 70 de ani de domnie. Cu această ocazie, regina şi-a exprimat „dorinţa sinceră” ca după moartea sa, nora sa Camilla, soţia Prinţului Charles, să devină regină-consoartă.

Miercurea trecută Charles s-a întâlnit cu zeci de persoane şi a fost însoţit de Camilla la o recepţie organizată la British Museum pentru celebrarea activităţii British Asian Trust.