Cum e să te transpui în rolul Kemal și ce ai învățat prin intermediul acestui personaj?
Kemal este un bărbat serios în tot ceea ce face. Este inteligent, loial, statornic, sincer în relația cu femeia iubită. Este tenace și nu se dă în lături atunci când i se pun în cale obstacole în lupta sa pentru a îi câștiga inima. Este minunat să știm că există astfel de bărbați astăzi.

Ai fost desemnat ”Best Model” în Turcia, a urmat locul al doilea la ”Best Model of the World”, apoi ai devenit un model de succes. Când și în ce conjunctură ai realizat că vrei să devii actor?
Am știut cu certitudine că vreau să devin actor atunci când am realizat primele mele campanii publicitare. Știam că pot să fiu mai mult decât un băiat frumos, care „dă bine pe cameră”. Mă simțeam incomplet și am conștientizat că nu voi fi fericit dacă voi face doar modeling.

Faptul că ai decis să urmezi Facultatea de Arte (din Marmaris, Istanbul) și nu doar să devii actor peste noapte reflectă profesionalismul tău?
Sunt perfecționist și exigent în tot ceea ce fac. Așa am fost de mic copil. Nu am fost genul de adolescent care să își lase camera vraiște, cu lucruri lăsate de-a valma și să fugă afară, cu prietenii. Întotdeauna ordinea a fost felul prin care eu controlam ceea ce era în jurul meu.

Te-a surprins că povestea dintre Kemal și Nihan (Neslihan Atagul) din ”Dragoste infinită” are priză mare la public?
Iubirea este un sentiment universal valabil, cu toții ne regăsim în ce trăiesc aceste personaje. În plus, scenariul este impecabil, povestea este plină de suspans, deci serialul are atuurile pentru a câștiga inimile celor care îl urmaresc. Toată echipa de filmare contribuie la succesul acestei producții, cu toții punem suflet în ceea ce facem.

Crezi că este mai vulnerabilă dragostea pe platourile de filmare?
Cred ca dragostea este mai vulnerabilă astăzi, în general, nu doar pe platourile de filmare, comparativ cu perioada în care părinții noștri erau tineri și îndrăgostiți. Această vulnerabilitate vine din amenințările de tot felul – fie că este vorba de criza financiară, de lipsa timpului pentru a lega relații solide și autentice și chiar din ușurința cu care oamenii pot „întâlni” persoane noi, pe rețelele de socializare. Trăim vremuri în care superficialitatea și efemerul sunt dominante. Cu toate acestea, oamenii tânjesc după sufletul-pereche. Trebuie să crezi în dragoste ca să o și găsești. Iar ca să o păstrezi trebuie să lupți și cu tine, uneori.

Cum gestionezi indiscrețiile fanelor sau ale paparazzilor în privința vieții tale private?
Celebritatea vine la pachet cu expunerea, cumva ne asumăm că paparazzii vor fi atenți la ceea ce facem. E firesc. Ei alimentează curiozitatea publicului, dar într-adevăr uneori ai nevoie de liniște, iar dacă în momentele acestea cineva forțează nota și vrea cu orice preț să îți calce în intimitate, simți acest lucru ca pe o agresiune. În legătură cu fanii, acestia sunt cei care te fac să simți că activitatea ta e pe drumul cel bun. Sunt într-o relație foarte bună cu publicul, cu cei care mă urmăresc în diferite producții. Mă opresc pe stradă, îmi scriu pe rețelele de socializare.

Cum de nu te-ai însurat?
De însurat, chiar o să mă însor. (zâmbește)

Îți dorești să îți întemeiezi o familie în viitorul apropiat?
Cu siguranță, da! (n.r.: Burak este logodit cu frumoasa actriță Fahriye Evcen)

Care este cea mai importantă calitate a ta?
Sunt perfecționist. Prea perfecționist uneori!

Ce le-ai transmite fanelor din România?
Le transmit cele mai calde urări de bine și le mulțumesc că mă urmăresc!

Ți-ar plăcea să vizitezi România? Ai auzit de popularitatea de care se bucură serialul ”Dragoste infinită”?
Am aflat că românii sunt mari consumatori de seriale turcești și asta mă bucură! Am auzit că aveți o deltă a Dunării minunată, iar munții Carpați sunt printre cei mai spectaculoși din Europa. Mi-aș dori să am timp să vizitez măcar o mică parte din țara dumneavoastră.

 

Serialul ”Dragoste infinită” este difuzat de luni până vineri, de la ora 20:00, la Kanal D.

Ce îți place să faci în timpul liber?
Ador să merg cu motocicleta, să mă opresc într-un loc, să scot aparatul și să fotografiez un peisaj. Îmi place să desenez, mă relaxează.

Ce ţi-ar plăcea să devină realitate în următoarea perioadă?
Realitatea este cea pe care o construim întâi cu mințile noastre, apoi cu faptele. Eu încă lucrez la ea, știu că se va materializa, dar nu vă spun încă prea mult! (zâmbește)

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Care este prețul succesului tău?
Nu consider că plătesc un preț. Dimpotrivă, mă simt recunoscător pentru ceea ce mi-a oferit viața până acum. Faptul că mi se cer fotografii când ies pe stradă nu consider că este un preț prea mare. Mulți oameni și-ar dori să aibă viața pe care o am eu. Nu mă plâng, îmi exprim recunoștința!

Nu pot trăi fără…

Profesia mea – ”Actoria este cea în care depinde cel mai mult de mine să reușesc să fac performanță. Mă motivează să fiu din ce în ce mai bun.”
Telefon – ”Pentru că a devenit indispensabil.”
Aparatul foto – ”Pentru că mă ajută să observ lumea din altă perspectivă.”

Credit foto: Kanal D