Catherine Deneuve, Helen Mirren, Jane Fonda și Maye Musk, toate trecute de 75 de ani, au făcut furori la ediția de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes.

Eleganță, bun-gust, experiență de viață, cariere de zeci de ani, faimă și bani. Pe toate le-au acumulat și demonstrat cele patru dive internaționale. Nu este de mirare că au furat toate privirile la evenimentul din sudul Franței, unde s-au arătat tonice, rafinate și cuceritoare.

Catherine Deneuve, 79 de ani, regina rafinamentului

catherine deneuve si chiara mastroianni
Catherine Deneuve, alături de fiica ei, Chiara Mastroianni, la Festivalul de Film de la Cannes 2023. Foto: Hepta

Catherine Deneuve a fost invitata specială a ceremoniei de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes de anul acesta. În vârstă de 79 de ani, marea stea a cinematografiei franceze a impresionat cu tonusul de invidiat și cu bunul-gust.

Catherine Deneuve a pășit pe covorul roșu într-o rochie lungă și elegantă. Ținuta bleumarin, cu aplicații strălucitoare în zona gâtului s-a potrivit de minune cu părul coafat simplu și cu machiajul realizat cu accent pe zona ochilor. În prima zi a Festivalului de Film de la Cannes, actrița care făcea furori și stârnea invidii și admirație deopotrivă în anii ’60-’70 a fost invitată pe scenă chiar de fiica sa, Chiara Mastroianni, maestra de ceremonii a galei de deschidere.

Helen Mirren, îndrăzneață la 77 de ani, cu părul abastru, la Festivalul de la Cannes

helen mirren
Helen Mirren, apariție spectaculoasă la 77 de ani. Foto: Hepta

Helen Mirren iubește moda și pare că și la 77 de ani este dornică să experimenteze în acest domeniu, poate chiar mai mult ca în tinerețe, scrie Insider. La Cannes 2023, starul britanic a uimit cu rochia frumos mulată pe siluetă și, mai ales, cu părul. Actrița a mers pe albastru și la nivelul ținutei, dar și al podoabei capilare, fiind de-a dreptul surprinzătoare.

Rochia din tafta a combinat două dintre stilurile preferate ale lui Mirren: model fără umeri și decolteu adânc.

Părul a fost piesa de rezistență a look-ului prezentat de Helen la Cannes 2023. Cu șuvițe ondulate, în mai multe nuanțe de albastru, prinse într-un coc dezordonat, dar șic, Mirren a fost ca o gură de aer proaspăt și un exemplu pentru femeile de toate vârstele. Aceasta a demonstrat că anii din buletin sunt doar un număr, care nu dictează și o stare de spirit.

Maye Musk, model de succes și mama miliardarului Elon Musk, superbă la Cannes

maye musk
Maye Musk la Cannes 2023. Foto: Hepta

Maye, mama miliardarului Elon Musk, nu a lipsit de pe covorul roșu de la Cannes. Aceasta a cunoscut succesul ca model și scriitoare, iar apariția ei de la premiera „Asteroid City” nu a dezamăgit.

Într-o rochie lungă, strălucitoare, de culoarea bronzului, Maye a fost zveltă și statuară. Și-a lăsat părul alb nevopsit și l-a coafat așa cum l-a purtat Meryl Streep în „Diavolul se îmbracă de la Prada”. Nu puțini ar ghici că are deja 75 de ani

Maye Musk s-a născut în Canada și a devenit model la sfârșitul anilor ’60, carieră pe care a continuat-o zeci de ani. A devenit cunoscută mai ales în ultimii ani. Între timp, aceasta s-a ocupat și de studii, obținând diploma de master în Științe Nutriționale, fiind acum un reputat dietician. În 2015, Maye a semnat un contract de impresariat cu gigantul american de modeling IMG și a devenit cel mai în vârstă ambasador al brandului CoverGirl, la 69 de ani.

Catherine Deneuve, 79 de ani. Foto: ProfimediaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Jane Fonda, apariție ravisantă. Anul trecut a anunțat că maladia de care suferă a intrat în remisie

Jane Fonda are 85 de ani, dar vârsta apare doar în buletin, nu și pe chipul celebrei actrițe. Ea a recunoscut că este și meritul chirurgilor esteticieni, însă trebuie remarcat cât de reușite sunt toate operațiile pe care și le-a făcut.

Jane Fonda, apariție ravisantă la Cannes, la 85 de ani
Jane Fonda, apariție ravisantă la Cannes, la 85 de ani. Foto: Profimedia

Jane Fonda a vorbit despre chirurgia plastică la care a apelat și în cartea sa autobiografică: ”Mă bucur că arăt bine pentru vârsta mea, dar am făcut operații. Nu voi minți legat de asta. ”Urăsc faptul că a trebuit să mă modific fizic ca să simt că sunt ok. Îmi doresc să nu fi făcut asta”, a povestit ea.

Apariția ei la Cannes a fost ireproșabilă, mai ales că vine după o perioadă grea, plină de suferință. Anul trecut, Jane Fonda a fost diagnosticată din nou cu cancer, însă tratamentul a reușit, iar boala a intrat în remisie. Actrița a mai învins o dată cancerul de sân, în 2010.

Citește și: Heidi Klum, accident vestimentar la Cannes. Rochia cu decolteu abisal i-a jucat feste

Citește și: Românce la Cannes. Ce rochii au purtat Gina Chirilă și Mădălina Ghenea, pe covorul roșu

Citește și: Catherine Zeta-Jones și fiica ei, încântătoare la Festivalul de Film de la Cannes. Tânăra de 20 de ani a purtat o rochie „curajoasă”