Brigitte Macron a reușit să-i supere iar pe francezi. Este acuzată din nou că se comportă  ca Marie Antoinette. Totul a pornit de la faptul că prima doamnă  a refuzat să respecte protocolul și să stea în spatele soțului ei în timpul vizitelor de stat, dorindu-și astfel să pună punct unei era sexiste, ce discriminează femeile.

Potrivit Independent, prima doamnă a Franței a anunțat zilele trecute că a ales să stea alături de președinte, și nu în spatele acestuia în timpul vizitelor oficiale și că, în plus, intenționează să preia un rol semnificativ la Palatul Elysee.

„Nu mai accept să fac asta. În ziua de azi, o femeie nu trebuie să stea în spatele bărbatului”, a declarat Brigitte.

Citește și: Dani Oțil are o nouă iubită? Detaliul care îl dă de gol

Brigitte Macron a fost aspru criticată de francezi

Declarația ei a deranjat foarte multă lume și a iscat controverse puternice în Hexagon. Unii au comparat-o pe doamna Macron cu Marie Antoinette, ultima regină a țării înainte de Revoluția Franceză.

„Se confirmă: Brigitte Macron, deși nu a fost aleasă, se crede Regina Franței”, „Noi l-am ales pe soțul tău, nu pe tine, tu stai acolo unde trebuie, dragă”, „Mi-l pot imagina pe Emmanuel Macron stând doi pași în spatele ei””, au fost câteva dintre comentarii.

Tristan Bromet, șeful de personal al doamnei Macron, a declarat pentru revista franceze „Gala” că decizia primei doamne de a renunța la convenție vrea să demonstreze faptul că mariajul ei este o „uniune modernă în care femeia este plasată la același nivel cu bărbatul”.

Citește și: