Deși povestea  de dragoste dintre Brigitte și Emmanuel a fost dezbătută pe larg în toate tabloidele din Franța, iar notorietatea  președintelui a avut de suferit, acum la un an și ceva de când cei doi s-au mutat la palatul Elysee, Brigitte nu doar că a reușit să câștige simpatia francezilor, ci a devenit și cea mai iubită primă Doamnă a Franței din istorie.

Discretă, independentă, puternică, dar fără ambiții politice, soția președintelui Franței a reușit să atragă admirația poporului francez și să  le pună în umbră pe celălalte prime doamne. Și asta, pentru că Brigitte fascinează cu eleganța sa, dar și cu faptul că este o fire foarte optimistă. De fiecare dată când apare în public, ea atrage atenția cu zâmbetul ei și buna dispoziție. Niciodată nu a fost văzută încruntată, supărată sau stânjenită de rolul pe care îl are.

Brigitte a adus o schimbare evidentă de imagine.  Spre deosebire de ea, celălalte prime doamne, precum Cecilia Sarkozy, Carla Bruni-Sarkozy sau  Valerie Trierweiler, fosta parteneră de viață a lui François Hollande,  apăreau tot timpul indispuse în public și păreau că se simt inconfortabil, potrivit The Guardian. Toată lumea se întreba dacă sunt așa crispate din cauza rolului lor sau a relațiilor pe care le aveau. Cine știe? Probabil, din ambele motive. Însă Macron nu pare să aibă niciun fel de problemă. La mai bine de un an de când soțul ei a fost ales președinte, popularitatea ei este în continuă creștere și debordează de fericire.

Francezii sunt fascinați de Brigitte Macron

Un sondaj recent realizat de revista  Paris Match arată că  67% dintre francezi au o părere foarte bună despre soția președintelui. Sunt mai fascinați de Brigitte Macron mai mult decât orice altă primă doamnă din istorie, cu excepția lui Bernadette Chirac. Brigitte primește zilnic  peste 100 de scrisori la palatul, mult mai mult decât predecesoarele ei.

Pentru prima dată din 1958, ea a reușit să aducă o anumită transparență față de rolul și activitățile primei doamne franceze. O poziție nedefinită anterior care acum a devenit mai clară. În fiecare lună, reuniunile și inițiativele doamnei Macron sunt publicate de Élysée și ea pare destul de ocupată. Se implică activ în bunăstarea poporului ei și pune interesele țării mai presus de ale sale.

În luna iunie, de exemplu, a mers, printre altele, la teatru, pe care îl adoră, dar a vizitat și noile expoziții ale centrului Pompidou; a participat la înmormântări, a avut întâlniri cu parlamentarii, a luat masa cu echipa de fotbal franceză, și-a însoțit soțul la summitul G7 din Montréal, a petrecut timp cu premierul Canadei, Justin Trudeau, și soția lui, a mers să-l vadă pe Papă și a organizat o cină pentru un cardinal. În plus, ea  vizitat școli care desfășoară campanii anti-hărțuire și a vizitat centrele care primesc copiii cu autism.

De asemenea, francezii par încântați de stilul ei vestimentar. Deși își arată vârsta, ea surprinde de fiecare dată prin eleganță și rafinament, dar este apreciată și pentru că este foarte bine educată și are bune maniere.

Citește și: