Întrebată de jurnaliștii de la săptămânalul francez „Gala” dacă se va vaccina anti-COVID, actriţa, care trăieşte retrasă în vila de la malul Mediteranei, la Saint-Tropez, a răspuns, că nu, motivând că s este „alergică la orice produs chimic”.

„Nu! Sunt alergică la toate produsele chimice. Chiar dacă am călătorit în Africa, am refuzat să-mi fac vaccin contra febrei galbene. Medicul meu de atunci mi-a dat un certificat fals. Am plecat şi am revenit în formă bună!”. Ea nu a precizat când a avut loc călătoria, însă declarația ei a iscat un val de controverse în Franța.

profimedia-0222254432SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Bardot recunoaște că are probleme de sănătate și se deplasează cu dificultate, dar susține că se simte bine. Legendara actriță suferă de dublă artroză de şold și merge cu cârje.

„Bineînţeles, am 87 de ani, dar nu par să-i am. Nu am fire de păr albe, sunt foarte slabă. Am o dublă artroză de şold, merg cu cârje, dar dacă îmi cer să dansez rumba, cha-cha sau flamenco, vă jur că am chef să mă mişc…Moartea trebuie să vină într-o zi. Este ca îmbătrânirea, nu avem scăpare”.

Brigitte Bardot a fost una dintre cele mai frumoase actrițe din lume. Ea a fost un sex-simbol pentru generații întregi și a revoluționat lumea filmului, prin frumusete și talent, fiind cea mai fotografiată femeie din lume. Ea a sedus publicul cu frumusețea ei în anii ’50 şi ’60 şi a devenit un sex-simbol al cinematografiei mondiale.

Ea este cea care a inventat mărimea zero, în tinerețe având o talie atât de mică încât lumea se întreba cum de poate să respire. Mai mult, frumoasa Bardot a fost prima femeie care a apărut în costum de baie la Cannes. În 1953, avea doar 18 ani, era o blondă fermecătoare, și deși era necunoscută, aceasta a avut o apariție remarcabilă, ce nu a fost uitată nici până astăzi.Bardot s-a născut într-o familie pariziană pe 28 septembrie 1934 și locuia în elegantul arondisment 16 din Paris, ce se afla la doi pași de Turnul Eiffel. Familia ei își petrecea week-end-urile în vila lor din Louveciennes, vestul Parisului, vacanțele de iarnă în Alpii francezi, iar vara în Saint-Tropez, pe Riviera franceză.

„Bri”, așa cum îi spuneau părinții ei a fost înscrisă încă de mică la cursuri de balet de mama ei, Marie-Jeanne Mijanou, dar și la modeling. Înălțimea ei era considerată perfectă pentru acea perioadă, 1, 67 metri, și ea nu avea deloc probleme cu greutatea spre deosebire de rivalele ei, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor și Martine Carol.

FOto: Profimedia