Muzicianul a avut o criză când se afla acasă, iar radiografiile efectuate ulterior au scos la iveală prezenţa a două tumori.

Trupa tocmai urmează să înceapă un turneu aniversar, odată cu împlinirea a 40 de ani de activitate. Travers, însă, nu va putea participa la acesta. „Regret profund că nu mă voi putea alătura colegilor din UB40 cu ocazia turneului aniversar de 40 de ani. Băieţii au muncit extrem de mult pentru a da o formă finală melodiilor de pe noul nostru album For The Many, care vor fi cântate live”, a transmis el.

În ziua în care ar fi trebuit să plece în turneu, atristul va fi supus unei intervenţii chirurgicale. Depă aceasta va urma o perioadă de recuperare de şase luni.

”Am avut o viaţă minunată, nu am niciun regret”

Muzicianul a spus că dus o viaţă fără regrete şi că ultima sa dorinţa este să revină la activitatea muzicală. „Am avut o viaţă minunată, nu am niciun regret şi nu am nicio altă ultimă dorinţă în afară de a depăşi această problemă şi a reveni la munca pe care o iubesc, să cânt pentru toţi cei care doresc să mă asculte şi să mă exprim prin pictură şi sculptură”, a mai transmis el.

„A fost un privilegiu imens şi vă mulţumesc tuturor pentru oportunitatea de a-mi trăi visul”, a mai spus acesta.

Membrii trupei UB40 au confirmat că turneu se va desfăşura în absenţa lui Travers.

„Suntem profund întristaţi că Brian, prietenul nostru de o viaţă şi membru fondator al UB40, nu poate merge cu noi în turneul britanic aniversar. Ştim că ne va lipsi, dar sănătatea şi starea sa sunt cele mai importante şi ştim că prietenii şi fanii noştri ni se vor alătura în a-i ura lui Brian însănătoşire grabnică şi să revină în mijlocul nostru”, au transmis colegii de trupă ai lui Travers.

Turneul trupei UB40 va debuta vineri la Guildhall, în Portsmouth, Marea Britanie.

Vezi și Emoționant e puțin spus! A fost diagnosticată cu cancer în a șaptea lună de sarcină. Ce a urmat

Citește și: