Chitaristul Brian May a postat pe site-ul său o declarație emoționantă, în amintirea celui care s-a stins din viață, lăsând în urmă o capodoperă muzicală impresionantă.

„M-am trezit târziu, după o noapte lungă, aflând cumplita veste. David Bowie nu mai este. Nici nu știu dacă pot să reacționez imediat. A fost un talent grozav, iar pierderea lui este inestimabilă pentru tot ceea ce înseamnă Muzică și Cultură. În viața noastră și în afara ei, întotdeauna ambițios și inovator… și șocant. Dar această veste chiar este greu de digerat. N-am știut că este atât de aproape de moarte. Mi-ar fi plăcut să spun ceva… Este foarte trist. Sincere condoleanțe familiei sale.
Dar ce viață… All hail, David Bowie, Star Man, Erou. Odihnește-te în pace! Bri”

Au colaborat la celebra piesă „Under Pressure”

Brian May și David Bowie au lucrat împreună pentru piesa „Under Pressure”. Prima versiune înregistrată în 1981 se numea „Feel Like”, însă rezultatul nu i-a mulțumit pe muzicienii de la Queen astfel că au început să lucreze pe compoziție împreună cu Bowie, aflat în același studio la vremea respectivă. Varianta finală a primit numele „Under Pressure”, fiind înregistrată în urma unui jam session în studio între Bowie și membrii trupei Queen, toți cei cinci artiști fiind creditați drept co-autori. Piesa a fost ulterior inclusă atât pe albumele Greatest Hits, Greatest Hits II, Classic Queen și Absolute Greatest ale trupei Queen, cât și pe compilațiile Best of Bowie (2002) și Nothing Has Changed (2014) ale lui David Bowie. „Under Pressure” a fost cântată și în concerte, putând fi ascultată live și astăzi, în show-urile Queen + Adam Lambert.

Brian May va cânta pe 14 martie la București

Românii vor avea ocazia să urmăreasca live, pentru prima dată, un show Queen: pe 21 iunie, în Piața Constituției, când trupa va cânta la București alături de Adam Lambert. Până atunci însă, fanii Brian May își pot vedea artistul preferat la Sala Palatului, pe 14 martie. Biletele pentru ambele evenimente sunt disponibile pe www.eventim.ro și în rețelele afiliate.

 

Credit foto: PR