Luna trecută, Brian Austin Green oferea detalii despre starea de sănătate a bunei sale prietene, Shannen Doherty, actrița care a interpretat-o pe Brenda, în Beverly Hills. I-a fost alături în lupta pe care ea a dus-o cu cancerul în stadiul 4, deși nici el nu se simțea deloc bine.

Recent, Brian a povestit în cadrul podcastului „Sex, Likes And Spray Tans”, realizat de Cheryl Burke, că timp de 4 ani a avut amețeli, stări de confuzie, probleme neurologice și simptome asemănătoare cu ale unui infarct. Mai mult, a devenit incapabil să scrie sau chiar să citească. Toate din cauza unei boli autoimune, care a fost diagnosticată foarte târziu: colită ulcerativă.

Brian Austin Green și Shannen DohertySeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Brian Austin Green: „Mă mișcam ca un om de 90 de ani”

“Am petrecut 4 ani și jumate încercând să îmi revin de pe urma unei boli care avea simptomele unui infarct. Am stat țintuit la pat vreo trei luni. Nu puteam să vorbesc, am avut și vertij, dar niciun specialist nu și-a dat seama ce am, am rămas fără diagnostic. Am ajuns la punctul la care mă mișcam ca un om de 90 de ani, nu puteam vorbi, nu puteam citi, nu puteam să scriu. Pentru că medicina vestică nu m-a ajutat, am fost nevoit să apelez la medicina estică și la kinesiologie (studiul activității fizice și a mișcării umane)”, a spus Brian Austin Green, potrivit Daily Mail.

„Aveam atâta ceață în creier încât l-am prezentat pe cel mai bun prieten al meu, pe care îl știu de 25 de ani, surorii mele, care și ea îl cunoaște tot de 25 de ani”.

Nici medicii nu au identificat cauza simptomelor, deși actorul fusese ciuruit de injecții pentru zeci de analize. “Am făcut peste 190 de analize de sânge, am făcut două RMN-uri”, a povestit el. „Chiar nu știu ce ai, nu știu ce să îți fac. Succes!”, i-ar fi spus un doctor neurochirurg.

Într-un final, un alt medic i-a spus că, pe lângă stres, dieta lui este problema, în special lactatele și pâinea, “Încerc să evit glutenul și lactatele pe cât de mult posibil. Chiar e o problemă legată de dietă și atâta timp cât țin aceste alimente departe de mine, corpul meu nu mai crede că îl otrăvesc, așa că nu mai ripostează”, a mai povestit actorul.

O schema prezintă cum arată colonul înainte și după ce a fost afectat de colita ulcerativă
O schema prezintă cum arată colonul înainte și după ce a fost afectat de colita ulcerativă

Ce este colita ulcerativă, boala de care suferă Brian Austin Green

Colita ulcerativă este o boală inflamatorie intestinală care conduce la inflamație de lungă durată și la ulcerații la nivelul tractului digestiv. Aceasta boală afectează mucoasa intestinului gros (colonul) și a rectului.  Această afecțiune este periculoasă și poate fi chiar letală.

Simptomele acestei boli pot varia în funcție de severitatea ei și de locul exact unde se manifestă. Simptomele se dezvoltă gradual în timp. Printre cele mai uzuale simptome, se numără:

 • diaree, adesea sangvinolentă sau cu puroi;
 • dureri abdominale;
 • crampe abdominale;
 • durere în zona rectului;
 • sângerării la nivelul rectului;
 • nevoie stringentă de a defeca;
 • inabilitatea de a defeca în ciuda acestei nevoi stringente;
 • pierdere în greutate;
 • oboseală;
 • febră;
 • dezvoltare întârziată la copii.

Citește AICI tot ce trebuie să știi despre colita ulcerativă!