Botezul micuțui Archie, pe numele întreg Archie Harrison Mountbatten-Windsor, a devenit cel mai controversat eveniment al casei regale britanice. Și asta, pentru că fanii sunt înfuriați de faptul că ducii de Sussex vor ca totul să se petreacă cu ușile închise, evenimentul fiind unul privat cu o listă de invitați  limitată.

„ Archie Harrison Mountbatten-Windsor va fi botezat într-o ceremonie mica și privată de Arhiepiscopul de Canterbury, într-o capelă private de la castelul Windsor, sâmbătă, pe 6 iulie. Ducele și Ducesa de Sussex sunt nerebdători să împărtășească cu voi câteva dintre imaginile de la botez ce vor fi realizate de fotograful Chris Allerton. Numele nașilor va rămâne secret, la rugămintea acestora”, a anunțat într-un comunicat palatul Buckingham.

Regina a anunțat că nu va participa la eveniment

 

Așadar, ceremonia se va desfăşura sâmbătă, 6 iulie, exact la două luni după naştere micuțului. Contrar aşteptărilor n-a fost aleasă Capela St. George, unde s-au căsătorit părinţii celui mic, ci capela privată a Reginei din interiorul castelului Windsor, pentru ca publicul să nu aibă deloc acces în zonă.

În acest fel,  fanii familiei regale  nu vor putea aştepta în afara bisericii, cum s-a întâmplat cu copiii lui William şi Kate. După cum relatează media, ceremonia va fi foarte privată cu nu mai mult de 25 de invitaţi.

Este exclusă presa, fotografiile oficiale de după ceremonie vor fi difuzate de către părinţi, care până acum au fost foarte zgârciţi în a arăta imaginile celui mic. Însă, aceștia nu au precizat clar dacă imaginile vor fi făcute publice, la scurt timp după botez, sau a doua zi. O alegere în parte de înţeles, ei dorindu-și să-și protejeze copilul, dar care deziluzionează foarte mulţi fani ai monarhiei, scrie presa britanică.

Petrecerea va fi condusă de prinţul Charles şi soția sa, Camilla, dar şi de Kate Middleton şi prinţul William. Micuțul  va fi botezat în apă adusă de la Râul Iordan, din Israel. Meghan și Harry nu vor ține cont de nicio tradiție sau de protocolul regal la botezul fiului lor. Drept urmare, regina a anunțat că nu va fi prezentă la eveniment, motivând că are alte angajamente.

De asemenea, de la botez va lipsi familia lui Meghan. Va fi prezentă doar mama ei, însă tatăl și frații ei nu au fost invitați. Mai mult chiar, ducesa de Sussex refuză să le permită membrilor familiei sale din partea tatălui să se întoarcă în viața ei. Meghan Markle a luat această decizie pentru a-l proteja pe fiul ei de influența acestora. Meghan, în vârstă de 37 de ani, nu a vorbit cu tatăl ei, Thomas Markle, în vârstă de 74 de ani, dinainte de nunta ei, și a ignorat în repetate rânduri solicitările acestuia și ale surorii sale Samantha de a se împăca. Surse din jurul ducilor de Sussex au declarat pentru The Mirror că Meghan s-a apropiat foarte mult de prințul Charles și că deși nu îl vede pe acesta ca pe un înlocuitor al tatălui său, îl consideră pe fiul reginei un exemplu demn de urmat pentru fiul ei.
Citește și: