Gala de decernare a premiilor Oscar, ce a avut loc duminică seara, s-a lăsat cu mare scandal după ce actorol Will Smith a urcat pe scenă și l-a lovit pe Chris Rock, gazda evenimentului, enervat de o glumă pe care acesta a făcut-o pe seama soției sale, Jada Pinkett.

Will Smith și-a ieșit din minți când a auzit că actorul Chris Rock a făcut o glumă despre noul look al Jadei care s-a tuns la zero, în timp ce prezenta Oscarul pentru „cel mai bun documentar”. Smith nu a gustat deloc gluma și a urcat pe scenă și l-a lovit puternic peste față pe actor.

„Nu pronunţa numele soţiei mele cu gura ta nenorocită”, i-a strigat Will Smith lui Chris Rock.

Mulţi dintre cei aflaţi în sală au fost uimiți de reacția lui Will.

USA – 94th Academy Awards – Los AngelesSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Will a recurs la acest gest pentru că se consumă foarte mult pentru soția lui care suferă de alopecie (căderea părului sau calviția). Acesta a fost nevoită să se tundă zero, iar soțul ei a susținut-o în alegerea ei.

Ulterior, Smith a urcat din nou pe scenă pentru a primi statueta pentru „cel mai bun actor în rol principal”, el și-a prezentat scuzele Academiei Americane de Film. „Vreau să cer scuze Academiei”, a spus Will Smith în lacrimi, după ce a primit premiul Oscar pentru „cel mai bun actor în rol principal” pentru rolul din „King Richard”. „Dragostea provoacă lucruri nebuneşti”, a adăugat el.

Anul trecut, ea a postat un film în care apare cheală complet, dezvăluindu-le fanilor ei că, după ce a suferit enorm în ultimii ani, acum ”nu mai poate decât să râdă de rezultatul final al bolii”. Fiica ei, Willow, a convins-o că e foarte ușor să se radă în cap, iar de atunci acesta este look-ul soției lui Will Smith.

Despre boală, Jada a vorbit pentru prima oară în 2018, în cadrul unui interviu. Aceasta a mărturisit dezamăgită că a încercat zeci de tratamente, zeci de leacuri băbești, însă nimic nu a funcționat.

„M-am confruntat cu probleme de cădere a părului. A fost groaznic când a început. Într-o zi, la duş, m-am trezit că aveam în mână şuviţe întregi de păr. A fost unul dintre acele momente ale vieţii mele în care m-am cutremurat de panică.

Chiar şi cu teama pe care o simt în continuare am învăţat să privesc această boală din punct de vedere spiritual şi să mă inspir din exemplul de tărie şi voinţă al oamenilor care se confruntă cu lucruri cu adevărat cutremurătoare, precum cei care suferă de cancer sau au un copil bolnav. Îi văd cât de curajoşi sunt, iar exemplul lor îmi dă tăria să merg mai departe”, a declarat Jada Pinkett Smith.

Ce este alopecie?

Căderea părului. Termenul medical pentru această afecțiune este de alopecie sau calviție și se referă la pierderea de păr de pe scalp. Majoritatea persoanelor pierd între 50 și 100 de fire de păr zilnic. Acest lucru nu produce rărirea vizibilă a părului de pe cap, deoarece în același timp cresc și fire noi de păr. Căderea părului se produce când acest ciclu este afectat sau când foliculul firului de păr este distrus și un nou fir de păr nu se mai poate forma.

Căderea părului (alopecie, calviție). Simptome


părul cade pe o zonă restrânsă (alopecie) sau pe toată suprafaţa capului (calviţie – chelie)
cade mai mult păr decât este normal (peste 50 de fire pe zi)


Căderea părului (alopecie, calviție). Cauze


imunitate scăzută
moştenire genetică
probleme psihologice (stres, supărări apăsătoare etc.)