Fosta prezentatoare TV a vorbit deschis despre această etapă grea din viața ei în cadrul emisiunii „Vorbește lumea”, unde a fost invitată alături de psihologul Cristian Andrei.

„Am mers la terapie  pentru că nu mai aveam chef de viață, nu mai aveam energie să fac lucruri. Cumva, îmi pierdusem tot drive-ul. Nu mai aveam niciun fel de direcție. Nu aveam energie să mă ridic din pat, să fac lucruri”, a spus vedeta.

„Am avut senzația că pot să le rezolv singură pentru că sunt om destul de puternic și pot tot, ceea ce este o prostie, pentru că putem să facem niște lucruri până la un punct. Oricât de mult am încerca să citim, să stam de vorbă cu prieteni, cred că  dintr-un anumit punct ai nevoie de ajutorul unui om specializat. Sunt lucruri pe care tu nu ai cum să le vezi sau pe care nu știi cum să le rezolv”, a mai mărturisit Andreea.

Cum ajuți un om bolnav de depresie

Frumoasa vedetă a explicat că a căzut în depresie pentru că îi era frică de eșec și a povestit cum a reușit să treacă peste această afecțiune.

„Am încercat să înțeleg de ce am ajuns acolo și pentru mine a fost important să văd că era un conflict foarte mare între ceea ce era în interiorul meu și ceea ce era înafară și a trebuit să le aliniez.  Să înțeleg ce e important, cum vreau să trăiesc și ce trebuie să fac ca să ajung acolo. Și am avut nevoie de timp și  de motiație, să-mi găsesc motivația. Dacă nu ai o motivație care să te facă să ai energia aia de dimineață, și să te bucuri de ce vrei să faci, nu te ridici din pat. Te ridici cu foarte multă greutate, și la un moment dat nu mai poți să te ridici și rămâi acolo”, a spus Andreea.

„Am avut niște motivații născute din niște mecanisme create în copilărie.  Eu am pornit cu ideea că dacă o să am succes, o să fiu o femeie independentă, o să fac lucrurile bine, o să fiu așa cum trebuie, o să fiu iubită, aceasta fiind cea mai mare dorință a mea. Și atunci mi-am construit totul, în așa fel încât să obțin iubirea prin fleul în care eu eram obișnuită să o obțin. Și cumva, am construit lucrurile respective fără să văd în interiorul meu și care sunt, de fapt, lucrurile pe care eu mi le doream cu adevărat și cum să le primesc”, a explicat vedeta.

„Eu îmi doream să fiu într-un anumit fel, care era diferit de ceea ce îmi doream cu adevărat. Atunci, dacă nu ești autentic atragi lucruri care sunt la fel ca tine.  Și asta din cauza ideilor cu care am fost crescute, societatea, felul în care am fost educată, felul în care s-au creat mecanismele când eram mică, dacă ești bun, o să primești asta, dacă iei note mari, ești lăudat. Și cumva, ca orice copil, am crescut în așa fel încât aveam un perfecționism ieșit din comun și atunci toate lucrurile pe care voiam să le fac trebuiau să fie bine. Acest lucru m-a ajutat într-un anumit fel în carieră, dar până la un moment dat, pentru că a devenit o țintă în sine și o presiune foarte mare, care era veșnic deasupra mea. Veșnic era cineva în spate și îmi spunea n-ai făcut bine, n-ai făcut bine, trebuie să faci asta, și de fiecare dată când greșeam era o dramă fantastică cu care nu mă puteam împăca. Nu exista niciun fel de compasiune, niciun pic de iubire de sine”, a mai spus Andreea.

Psihologul Cristian Andrei a explicat și el că poți să treci peste depresie cu ajutorul prietenilor și al familiei: „Un om aflat în depresie ar vrea să nu i se spune: Hai că poți, Nu e adevărat, n-ai depresie. Ar vrea să fie cineva lângă el și cred că simt ce simți tu și stau lângă tine cât e nevoie. Să -ți dea timpul lui și acceptarea lui fără să te judece, fără să încerce artificial  să te mobilizeze. Fără să-ți spună: Vai, în ce hal arăți. Ce cearcăne ai, ai pățit ceva. Este nevoie de un însoțitor, în general. Este extrem de important să fim alături de persoana care suferă de depresie”, a spus acesta.

Citește și: