În urmă cu 15 ani, când se afla pe ultima sută de metri sarcina cu primul ei copil, fetița Sabrina, Thalia și-a dat seama că ceva nu este în regulă cu ea. Se simțea extrem de obosită, avea dureri și transpira excesiv. Speriată de aceste simptome, a mers de urgență la medic. După ce și-a făcut mai multe analize, la 4 laboratoare, într-un final artista a fost diagnosticată cu boala Lyme. Din acea zi, celebra cântăreață acordă o foarte mare atenție sănătății ei și nu se neglijează în nicio zi, luptând zilnic împotriva acestei afecțiuni.

Artistei i s-a declanșat această boală Lyme, după ce în 2007 a fost mușcată de o căpușă, iar afecțiunea a speriat-o îngrozitor. „Am calculat că eram în ultima lună de sarcină când am început să mă simt extrem de obosită și transpiram foarte rău noaptea, motiv pentru care eram nevoită să mă schimb chiar și de trei ori pe noapte. Mă dureau mușchii și încheieturile’, a declarat Thalia într-o postare pe Instagram.

De 15 ani luptă cu boala Lyme

De câte ori este nevoită să-și petreacă timpul în aer liber, ea se dă cu un spray care să țină insectele la distanță, precizând că o simplă mușcătură a unei căpușă poate declanșa această boală. Ea are mare grijă să-și țină și copiii la distanță de aceste insecte.

Thalia are un sertar plin cu medicamente pe care le-a luat ca să controleze boala Lyme și le amintește mereu fanilor ei, cu orice ocazie, să fie atenți și să conștientizeze că aceasta este o boală foarte grea.

Artista s-a alăturat în urmă cu ceva timp provocării Lyme Disease Challenge și și-a invitat fanii să afle cât mai multe informații despre această afecțiune și să manifeste solidaritate cu cei care suferă de ea.

Pe lângă faptul că a făcut o invitație fanilor ei, Thalia a împărtășit care este starea ei actuală, în ceea ce privește această afecțiune „Am această boală de 12 ani. Acum mă simt fantastic datorită tratamentelor pe care le-am urmat, unei schimbări de viață sănătoase, a unei alimentații sănătoase, a exercițiilor fizice și a unei minți pozitive“, a explicat artista, în 2019.

Ea a mai adăugat că, în multe ocazii, din cauza lipsei de informații, Lyme este de obicei tratată ca alte afecțiuni. „Este ca o epidemie silențioasă numită„ marele prevestitor ”, deoarece poate fi confundată cu lupusul, scleroza multiplă, sindromul de oboseală cronică, artrita reumatoidă și fibromialgia printre multe altele”, mai spus ea.

Nu este pentru prim dată când regina telenovelelor vorbește despre această afecțiune cumplită. Ea a dezvăluit în mai multe interviuri cum se manifestă și cum a fost la un pas de moarte din cauza acestei afecțiuni.

„Este o boală îngrozitoare care atacă sistemul nervos central. Ajungi să fii ca o legumă: nu îți mai poți mișca picioarele și nici mâinile, nu mai poți vorbi și ajungi să nu îi mai recunoști pe cei pe care îi ai în fața ta”, a recunoscut Thalia.

Boala Lyme i-a afectat inima

Frumoasa cântăreață a dezvăluit că ea a avut noroc că a descoperit boala la timp, însă a avut mari probleme din cauza ei.  „Afecțiunea mi-a afectat pielea, sistemul nervos și inima. Dacă nu s-ar fi acționat la timp și corpul meu nu ar fi răspuns la tratament, aș fi putut să ajung chiar la demență. Îmi cădea  părul si aveam pielea foarte uscată”, a mai povestit artista.

Starul din „Sărmana Maria’ a mărturisit că totul a început de la o mușcătură de căpușă. „Mă simțeam din ce în ce mai rău. Aveam impresia că o să mor. În acele momente am realizat cât de puțin contează banii, faima și succesul. Totul pălește în fața sănătății”, a mai afirmat actriță.

De atunci, Thalia a promis să aibă mai multă grijă de sănătatea ei și a  adoptat un stil de viață mai sănătois și merge periodic la medic pentru a-și face analize ca să-și țină afecțiunea sub control.

„Acum, prioritatea mea este sănătatea și de aceea am un stil de viață sănătos. Avem o viață zen printr-o alimentație corectă și o atitudine pozitivă. Din cauza bolii pe care o am trebuie să fiu foarte atentă să nu îmi scadă sistemul imunitar. Dacă se întâmplă asta, boala mă poate învinge”, spune Thalia.

Thalia a devenit celebră în 1981, ca solistă a grupului muzical de copii Din Din. Între timp, nu numai că a devenit una din cele mai populare actriţe de televiziune din Mexic, dar şi-a construit şi o importantă carieră muzicală, având la activ peste 40 de milioane de albume vândute în lumea întreagă.

Thalia şi-a început cariera ca actriţă în 1987 şi este cunoscută pentru seriale precum „Maria Mercedes’ (1992), „Marimar’ (1994), „Maria, la del Barrio’ (1995) sau „Rosalinda’ (1999).

În decembrie 2000, ea s-a căsătorit cu fostul preşedinte al Sony Music Entertainment, Tommy Mottola, în vârstă de 61 de ani. Thalia şi Tommy Mottola au împreună o fetiţă, Sabrina Sakae, născută în octombrie 2007, şi un băieţel, Matthew Alejandro, născut în iunie 2011.

Pe parcursul carierei, Thalia, a lucrat ca actriţă de telenovele, cântăreaţă, prezentatoare de televiziune, creatoare de modă, editor de revistă şi fotomodel.

Ce este boala Lyme?

Lyme este o boală infecțioasă provocată de patru specii principale de bacterii ( Borrelia burgdorferi, Borrelia mayonii, Borrelia afzelii și Borrelia garinii) și se transmite prin mușcătura unei căpușe, fiind cunoscută sub denumirea de căpușă cerb.

Borrelia burgdorferi si Borrelia mayonii provocă boala Lyme în Statele Unite, în timp ce Borrelia garinii și Borrelia afzelii  cauzează boala Lyme în Europa și Asia.

Sunt mai multe riscuri să iei boala Lyme dacă stai foarte mult în iarbă sau în zonele împădurite unde trăiesc căpușe ce au aceasta bacterie. Este important să luați  măsuri de precauție când stați în zonele în care trăiesc căpușe.

Riscul infecției cu boala lyme crește în funcție de durata în care căpușă rămâne atașată piele, cu cu cât stă mai mult, cu atât riscul este mai mare. Infectia Lyme este puțin probabilă în cazul în care căpușa a stat prinsă în piele pentru mai puțin de 36 până la 48 de ore.

Citește și: