Sida Spătaru a povestit că de la moartea soțului ei se confruntă cu grave probleme de sănătate, recunoscând că nu-i e simplu să trăiască singură. Se consolează cu fiica ei și cu nepoata.

Sidonia Spătaru, soția regretatului Dan Spătaru, suferă de depresie încă de acum 16 ani, când s-a stins artistul, la vârsta de 65 de ani. Acum, boala s-a agravat, din cauza unor alte probleme de sănătate, cu coloana: nu-și mai poate mișca un picior. Vineri, 2 iulie, a și fost operată la Spitalul Militar și speră să poată păși mai bine, după recuperare.

Nevoită să se opereze de hernie de disc

Sida Spătaru, fostă mare balerină, a stat mai mult în casă, în pandemie, iar când lucrurile s-au mai relaxat a fost într-o vacanță în Italia, la buna ei prietenă, Gina Tătaru, și ea fostă balerină.

”În tot acest timp, am stat mai mult în casă. Anul acesta am fost la fosta mea colegă, Gina Tătaru, în Sicilia, la Siracusa. A fost mai frig ca niciodată și nu prea mi-a priit din cauza piciorului. Din cauza unui nerv, nu simțeam laba piciorului.

Și acum stau în casă de două luni, pentru că nu pot să merg. Am fost la Spitalul Militar unde mă voi opera de hernie de disc, la medicul la care s-a operat și Dan (n.r. Dan Spătaru). Sunt pe mâini bune. Vineri (2 iulie – n.r.) e operația, de aceea sunt așa agitată.

Nu este o operație ușoară. Cred în Dumnezeu, sunt un bun creștin și cred că va fi bine, iar recuperarea trebuie să o fac undeva aproape de casă, să nu merg mult”, declara ea pentyru Click, înainte de intervenția chirugicală.

Sida Spătaru: „Cu depresia am plâns în fiecare zi”

Soția regretatului cântăreț spune că singurătatea o apasă, iar depresia s-a accentuat odată cu problemele la coloană și de la picior. ”Eu sunt un om activ, dar când te vezi la pat nu e bine. Toată viața mea am fost un om activ. Cum să pot face ceva într-un picior?

Situația aceasta m-a dat peste cap. Și așa sufăr de o depresie încă de când a murit Dan. Acum, ea s-a accentuat. Nu mai am un moral bun, văd negru totul… Pe 8 septembrie se împlinesc 16 ani de când a plecat soțul meu. Singurătatea mă apasă de când s-a dus el…

Nu știam cum se manifestă depresia. Nu suportam nimic, nici televizor, nu am știut că e atât de rea boala aceasta. Dacă ajungi la urgență îți dă două pastile și dormi. Trebuie să mergi la psihiatru să-i povestești din copilărie, că poate de acolo sunt problemele și apare când ești adult. Mai ales că nu se manifestă la toată lumea la fel.

Celor care sunt în situația aceasta eu le recomand să se monteze, să meargă în parcuri și să se înconjoare de oameni pozitivi.

Cu depresia am plâns în fiecare zi. Însă două săptămâni cât am fost la Gina, în Italia, nu am știut ce e aia depresie. Ea este și foarte pozitivă și nici nu ai timp să te plictiselti cu ea”, povestește fosta balerină.

„Cei care au depresie trebuie să meargă urgent la doctor”

Sida Spătaru îi sfătuiește pe cei care trec prin așa ceva să meargă la medic, iar părinții care simt schimbări de comportament la copii, să facă același lucru, să nu se ajungă la lucruri grave. ”Dacă depresia e mare nu poți să ieși nici afară. Îți tremură stomacul, ai vrea să dormi, nu poți… este o amestecătură… Treci prin niște faze.

Cei care trec prin așa ceva trebuie să meargă la doctor, de la primele semne, să nu stea cu ea. Primul lucru este să se ducă la un medic de specialitate, să nu lase boala să meargă mai departe. Dacă stai așa și zaci e foarte greu”, mai explică fosta balerină.

Nepoțica ei are 16 ani și a moștenit talentul bunicului

Sida Spătaru a avut un singur copil cu Dan Spătaru, pe Dana, care, la rândul ei, i-a dăruit o fată, pe Maria, acum o adolescentă frumoasă de 16 ani. Celebrul interpret n-a apucat să o cunoască, însă ea a moștenit veleitățile artistice ale acestuia. În copilărie ea a cochetat cu muzica, dar între timp a renunțat.

”Maria este acum la liceu, a intrat în clasa a Xl – a la Zoia Kosmodemianskaia, fostul liceu de fete. E înaltă, frumoasă, învață bine, dar nu știe ce carieră să îmbrățișeze. Timp de doi ani a făcut canto, dar apoi nu a mai vrut să cânte, deși mulți au lăudat-o cum interpreta piesele live, cu orchestra, la Festivalul lui Dan.

Ca și bunicul ei, nu știa să facă playback. A moștenit urechea muzicală a lui. Dan înregistra din prima. Acum, Maria mai are doi ani de zile să se decidă pe ce drum o va lua.

Dana este jurist și e singurul copil, iar Maria singura mea nepoată. Mai am nepoate de la frați, de la sora lui Dan din Constanța…

Dan nu suporta cuvântul vedetă. Întreba ce carieră are respectivul și dacă are o carieră în spate. Dan umplea stadioanele… Ce oameni de valoare am avut!”, mai spune soția lui Dan Spătaru.

Vezi și Mirabela Dauer îl plânge pe marele artist: „Te-am pierdut mult prea devreme!”

Citește și:

Reacția Oanei Roman, după ce Marius Elisei i-a declarat dragostea: “Ciorba reîncălzită…”

Ce notă a luat David, fiul cel mare al Ancăi Serea, la Bacalaureat: „Acum am aflat”