„ După ce ne-am gândit multă vreme şi după ce am încercat totul pentru ca relaţia noastră să meargă mai departe, am decis să punem capăt mariajului. Nu credem că mai putem continua împreună ca un cuplu”, se arată într-o declaraţie comună, postată de cei doi pe conturile personale de Twitter.

Bill şi Melinda Gates au mai precizat că în cei 27 de ani petrecuţi împreună au crescut „trei copii incredibili” şi au pus bazele unei fundaţii care „ajută oamenii din întreaga lume să trăiască vieţi sănătoase şi pline de beneficii”, însă a mărturisit că motivul divorțului e faptul că nu mai pot funciona ca și un cuplu.

„Împărtăşim încrederea în această misiune şi vom continua să lucrăm împreună în cadrul acestei fundaţii, dar nu credem că mai putem continua împreună ca un cuplu, în următoarea etapă a vieţii noastre. Solicităm respectarea intimităţii noastre şi a familiei noastre”, se arată în declaraţia comună a lui Bill şi Melindei Gates.

Cererea de divorţ a fost depusă ieri la Washington. Cei doi nu au contract prenupţial, dar au ajuns deja la o înţelegere legată de separare, prin care urmăreasc împărţirea bunurilor comune – iar Melinda nu îşi doreşte pensie alimentară. Bill şi Melinda locuiesc într-o casă de 140 de milioane de dolari aproape de sediul central Microsoft din Lake Washington, lângă Seattle. În trecut, cei doi s-au numit nu doar o dată „parteneri egali”, astfel că experţii se aşteaptă la o împărţire echitabilă între ei.

Bill Gates se situează în prezent pe locul 4 al celor mai bogaţi oameni din lume, conform revistei Forbes. Averea sa, la data de 3 mai 2021, era estimată la valoarea de 130,5 miliarde de dolari.

Melinda Gates este considerată una dintre cele mai influente femei din lume. Încurajată de tată să meargă la o facultate de stiințe exacte, Melinda a intrat la Academia Ursuline, din Dallas, unde a studiat informatica.

În 1982, Melinda Gates și-a dat licențele: una în informatică, alta în studii economice, la Universitatea Duke, apoi a intrat la un master pentru Administrarea Afacerilor, tot la Duke. După terminarea studiilor, Melinda visa să lucreze pentru IBM, însă a decis să meargă la un interviu pentru Microsoft, în Seattle. A fost angajată în 1987, pe postul de inginer.

Bill Gates și Melinda s-au cunoscut la un picnic organizat de companie și s-au plăcut imediat. „În primul weekend romantic petrecut împreună, am adus un puzzle cu Turnul Eiffel, de 1.800 de piese, pe care Bill și cu mine l-am terminat în două zile”, declara Melinda, într-un interviu acordat în 2014 revistei Elle.

Citește și:

Minodora a slăbit 40 de kilograme! Ce mănâncă acum vedeta pentru a nu se îngrășa: ”Am ajuns unde mi-am dorit!”

Prințesa Charlotte a împlinit 6 ani. O nouă imagine adorabilă cu micuța a cucerit internetul