Așa s-a și întâmplat. Marți, una dintre nepoatele sale, Jenna, a anunțat că starea sa de sănătate era bună, că Barbara era optimistă. Respira, însă, cu ajutorul unui aparat. Se poate spune că Barbara și-a presimțit moartea, din moment ce a ales să nu se mai interneze și să renunțe la orice tratament. Ultima oară când a fost spitalizată a fost în 30 martie, când avea dificultăți de respirație. În ultimele luni a fost însă internată în mai multe rânduri, ea suferind de Boala pulmonară obstructivă cronică, dar și de boli de inimă. În plus, era tratată și pentru o boală tiroidiană.

”Draga mea mamă a decedat la vârsta de 92 de ani. Familia mea este tristă, însă suntem cu sufletele împăcate deoarece ştim că aşa este şi sufletul ei. Barbara Bush a fost o primă doamnă fabuloasă şi o femeie care a adus iubire pentru milioane de oameni”, a transmis George Bush jr.

În comunicatul care anunță moartea sa nu se menționeză și cauza. Nu a fost anunțată încă o dată pentru funeralii.

Născută Barbara Pierce, în iunie 1925, în statul New York, ea l-a întâlnit pe George H. W. Bush la 16 ani. Trei ani mai târziu s-au căsătorit. Din mariajul de 73 de ani au rezultat şase copii, printre care George W. Bush, preşedinte al SUA în perioada 2001 şi 2009, şi Jeb Bush, guvernator de Florida între 1999 şi 2007 şi candidat la alegerile primare republicane pentru Casa Albă în 2016.

Barbara Bush e singura femeie din istoria SUA care a trăit să-și vadă atât soţul, cât şi fiul, președinți.

Citește și: