Irina, Robert și Daniel au reușit să impresioneze juriul în repetate rânduri și să rămână în cortul Bake Off România până la finalul competiției. După probe lungi și solicitante, Daniel Ioan a demonstrat prin creativitate, tehnică și pasiune că are toate ingredientele necesare pentru a câștiga marele premiu de 25.000 de euro, devenind Cel mai bun cofetar amator din România.

„Primul sentiment a fost de ușurare, pentru că maratonul se încheiase. Am fost foarte fericit pentru victorie, a fost pratic o recunoaștere a muncii și eforturilor depuse, plus o confirmare a ceea ce învățasem singur înainte. Este motivația cea mai bună pentru mine și pentru ceea ce vreau să fac mai departe!”.

La proba de semnătură, cei trei concurenți au avut de pregătit turta miresei, un produs tradițional de nuntă, care a trebuit să convingă prin gust și aspect. Cei trei s-au luptat din nou cu aluatul pentru a scoate cea mai bună turtă. „Ai auzit de cocă moartă?”, a spus Simona, iar acest lucru i-a determinat pe Irina și Robert să își regândească decorul pe ultima sută de metri. Robert a fost cel care a reușit să pregătească o turtă ca la carte: pufoasă și bine coaptă și s-a remarcat la prima probă.
Proba tehnică, aleasă de Alex pentru marea finală, a fost un examen în sine pentru Robert, Irina și Daniel, care au avut de preparat Croquembouche, un desert de nuntă specific Franței. O rețetă extrem de complicată, ce necesită foarte multă tehnică și rapiditate. „Dacă vă iese proba aceasta, vă angajez pe toți trei!”, le-a spus Alex înainte de începerea probei. Presiunea finalei a început să își spună cuvântul, iar lupta contra cronometru a început să fie din ce în mai aprigă. Prepararea Croquembouche-ului s-a dovedit a fi foarte grea, niciun concurent nu a scăpat fără urme de caramel fierbinte pe degete, iar montarea preparatului a fost o provocare în sine, dincolo de pregătire. Daniel a reușit să impresioneze prin gust și să se claseze pe primul loc.

Credit foto: Pro Tv

Credit foto: Pro Tv

Credit foto: Pro Tv

Credit foto: Pro Tv

Irina, Daniel și Robert au avut de pregătit un candy bar pentru o nuntă ca în povești la proba de creativitate. Cupcakes, Cake Pops, culoare, frumusețe, adevărate delicii au apărut pe bancurile de lucru, însă nu toate au fost pe gustul juraților. O temă complexă, care a testat îndemânarea și capacitatea concurenților de a lucra mai multe produse în același timp. Dan a fost cel care a reușit să impresioneze jurații și să primească un loc direct în mare finală, iar Irina și Robert au fost trimiși la proba fulger, pentru departajare. Ei au avut de preparat un sufleu de ciocolată pentru a demonstra juraților că merită să ajungă în proba decisivă. Irina a reușit să impresioneze la nivel de gust, iar Robert a părăsit competiția chiar înainte de ultima probă.

Credit foto: Pro Tv

Proba finală a adus-o în cortul Bake Off România în calitate de invitat special pe Mădălina Pometescu, cea care a reușit să câștige Bake Off Italia și să impresioneze o țară întreagă prin talentul ei: „Bake Off este o lecție de viață!” le-a spus ea concurenților înainte de a le da cea mai mare provocare: un tort de nuntă. Daniel a ales să pregătească un tort etajat de pralină și ciocolată, decorat cu flori. Irina a ales să facă un tort cu cremă de ciocolată și zmeură, pe care l-a îmbrăcat în pastă de zahăr și l-a pictat. Prezentarea torturilor a fost una spectaculoasă pentru ambii concurenți. Dan l-a adus în fața juraților înconjurat de artficii și fum, creând un moment spectaculos. Irina a prezentat o proiecție pe tortul ei, creând astfel un moment emoționant ce a simbolizat dragostea. Cei trei jurați au avut de luat o decizie foarte grea: „Voi ați demonstrat cât de important este să crezi în pasiunea ta și sper să ajungeți cât de departe vă doriți!”, a spus Tudor.
După o evoluție frumoasă și constantă pe parcursul emisiunii, Daniel Ioan a fost ales marele câștigător Bake Off România, devenind cel mai bun cofetar amator din România.

Credit foto: Pro Tv

Credit foto: Pro Tv

Credit foto: Pro Tv