În 2010, clasamentul stabilit de revista Forbes plasa familia de Monaco înaintea familiei regale britanice, cu 500 de milioane de dolari.

Dacă Albert de Monaco, miliardar totuşi, se află pe poziţia a zecea în top, regina Angliei nici nu figurează aici.

Albert de Monaco deţine un sfert din Rocher, ceea ce reprezintă o mică suprafaţă – Principatul are 202 hectare – dar de mare valoare.

La Monaco, preţul pe metrul pătrat atinge 41.000 de euro. El deţine, de asemenea, o importantă colecţie de maşini vechi şi casa mamei sale, Grace Kelly, din Philadelphia.

Regele Maha Vajiralongkorn, din Thailanda, se află pe primul loc în top, cu o avere de 30 de miliarde de dolari.

Sultanul Hassanal Bolkiah, din Brunei, are 20 de miliarde de dolari (se spune că deţine peste 600 de maşini Rolls-Royce).

Este urmat de regele Salman bin Abdulaziz Al Saud, din Arabia Saudită, cu o avere estimată la 18 miliarde de dolari, şi de emirul Khalifa bin Zayed Al Nahyan, din Abu Dhabi, care a strâns 15 miliarde de dolari.

Printre cele mai bogate familii regale se numără și cea a lui Mohammed al VI-lea, regele Marocului (2,1 miliarde de dolari), prinţul Hans-Adam II din Liechtenstein (3,5 miliarde de dolari) sau Marele Duce Henri de Luxemburg (4 miliarde de dolari).

Vezi și Cum arată fiica lui Albert de Monaco din afara căsătoriei. Este adesea comparată cu bunica ei, regretata Grace Kelly

Citește și: