Acesta a fost ales dintre o multitudine de actori care ar fi vruit să intre în pielea ”regelui”. La castingul organizat de Warner Bros. Au participat inclusiv Ansel Elgort, Harry Styles şi Miles Teller.

Butler, care a jucat în urmă cu mai mulţi ani în producţii Nickelodeon şi Disney Channel, a debutat anul trecut pe Broadway, în spectacolul „The Iceman Cometh”, din distribuţia căruia face parte Danzel Washington.

Austin Butler a făcut şi el anunţul pe Instagram, citând un vers din „Love Me Tender” a lui Presley: „You have made my life complete, and I love you so”.

el il va juca pe ElvisSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Luhrmann, nominalizat la categoria „cel mai bun film” a premiilor Oscar pentru „Moulin Rouge!”, a transmis: „Ştiu că nu aş fi putut face acest film dacă distribuţia nu ar fi fost corectă. Am căutat amănunţit un actor cu abilitatea de a evoca mişcarea naturală şi calităţile vocale ale starului inegalabil, dar şi vulnerabilitatea artistului”.

„După testări şi ateliere, am ştiut fără îndoială că am găsit pe cineva care va putea să întruchipeze spiritul uneia dintre cele mai emblematice figuri muzicale din lume”.

Filmul spune povestea lui Elvis Presley din prisma relaţiei de două decenii cu managerul Tom Parker, „The Colonel”, care va fi interpretat de Tom Hanks.

Producţia va începe anul viitor, iar filmările vor avea loc în Queensland, Australia.

Austin Butler a mai jucat în filmele „The Dead Don’t Die” al lui Jim Jarmusch şi în „Once Upon a Time… in Hollywood” al lui Quentin Tarantino, lansate anul acesta.

Vezi și Ce frumoasă este nepoata lui Elvis Presley! Și îi calcă pe urme la cei 29 de ani ai săi!

Citește și: