Cei doi erau extrem de fericiți, iar Meghan a ținut un discurs emoționant spunând că are acum în viața ei „doi dintre cei mai buni băieți din lume”, referindu-se la Harry și la bebelușul Archie.

Însă, ceea ce a atras atenția tuturor a fost faptul că Meghan a vrut să le arate tuturor un pic de realitate post-naștere. Mai exact, ea a apărut îmbrăcată într-o rochie albă, creată de Wales Bonner, iar deasupra taliei și-a pus o curea pentru a-și accentua burtica de gravidă, cu care a rămas și după naștere.

Deși multe femei au admirat-o pentru că a avut curajul să apară fix așa cum arată o femeie care abia a născut și nu s-a chinuit să-și ascunde burta, alții au criticat-o dur pentru aspectul ei fizic. Fanii i-au reproșat că nu este slabă, la două zile de naștere, comparând-o cu Kate Middleton, care la ultima naștere a avut o apariție ireproșabilă la doar câteva ore după ce a născut.

Meghan Markle a fost criticată de multe femei

„Parcă avea un alt copil în burtă”, „Medicul i-a mai lăsat un băiat înăuntru”, Oh, ce burtă mare, parcă ar fi încă însărcinată”, „Parcă nu ar fi născut”, au fost unele dintre mesajele dure ale internauților. Pe rețelele sociale au curs mesajele critice la adresa lui Meghan Markle, și culmea, cele mai multe veneau chiar de la femei, care se pare că nu au ținut deloc cont de faptul că Meghan abia a devenit mamă.  „Am citit atât de multe critici din partea femeilor, încât am crezut că ele, după ce au născut, erau ca un model Victoria’s Secret sau ca Barbie. Doamne, câtă ignoranță! Corpul are nevoie de timp până va reveni la normal după naștere, chiar dacă e naturalaă sau prin cezariană”, „Arată fix așa cum trebuie după o sarcină”, „Asta e realitatea, uterului îi ia cel puțin șase săptămâni până își revine la dimensiunea normală”,  au scris și fanii care i-au sărit în apărare ducesei.

Mesaje urâte au curs și la adresa micuțului Archie, oamenii răutăcioși întrebând dacă este la fel de negru ca bunica din partea mamei. „Este negru ca bunica”, „Are părul roșcat. De ce nu ne-au arătat și părul”, au fost câteva dintre comentarii.

Meghan Markle a născut luni dimineața, un băiețel perfect sănătos, care a primit numele de Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Ducii de Sussex l-au prezentat lumii pe fiul lor miercuri.