Are o carieră impresionantă de peste 60 de ani și a câștigat numeroase premii  BAFTA, Emmy, Grammy și Oscar, fiind, de asemenea, și cântăreață și autoare.  A devenit celebră după ce a jucat în piese de teatru pe Broadway, cum ar fi „My Fair Lady”, „Camelot”, însă notorietatea ei a crescut remarcabil după rolurile de excepție din  „Sunetul muzicii(1965)” și „Mary Poppins(1964)”, care i-a adus și premiul Oscar, și unde a cucerit pe toată lumea cu vocea ei cristalină.

Julie Andrews, în „Sunetul muzicii”SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Arată uluitor la 82 de ani

Ea și-a început cariera în actorie, la vârsta de 20 de ani în „Cenușăreasa”, iar în ciuda faptului că a  ajuns la venerabila vârstă de 82 de ani, ea continuă să fie activă. Cu un aspect impecabil și mereu cu zâmbetul pe buze, Julie Andrews, arată impecabil și acum și nu-și arată deloc vârsta. Pentru ea timpul pare că stă pe loc, și e un adevărat model de stil și eleganță.

Citește și: Anunțul mult așteptat făcut de Kate Middleton, la două luni după ce a dezvăluit că este însărcinată a treia oară

A fost nevoită să-și întrerupă cariera din cauza unei operații la gât care i-a afectat iremediabil corzile vocale

Viața ei nu a fost deloc una simplă. În 1997,  a fost nevoită să-și întrerupă cariera, fiind supusă unei operații la gât care i-a afectat iremediabil corzile vocale și nu a mai putut să cânte. Departe însă de a se retrage de pe scenă, artista care a câștigat procesul împotriva echipei medicale care a operat-o, a jucat în 2001 în ‘The Princess Diaries’, primul său film la Walt Disney după ‘Mary Poppins’, iar în 2003 a debutat la New York ca regizoare de teatru cu piesa ‘The Boy Friend’, aceeași în care și-a făcut debutul în 1954 pe Broadway.

În ultimii ani Julie Andrews și-a împrumutat vocea unor personaje din filme de animație precum ‘Shrek’, iar în 2008 și-a publicat biografia, ‘Home: A Memoir of My Early Years’,  în care a dezvăluit detalii legate de copilăria și tinerețea petrecute în Marea Britanie.  Așa că nu e de mirare că această carte a devenit rapid un best-seller.

Bunicii i-au murit de sifilis

Ea recunoaşte că doi dintre bunicii ei au murit de sifilis şi povesteşte că în cadrul faimoasei scene din „Sunetul muzicii”, filmată pe vârf de munte, elicopterul în care era camera o tot dărâma cu vârtejul creat. Dar, în general, viaţa actriţei a fost una fericită. Ea îşi descrie copilăria ca fiind una „magică”. Iar cele trei sau patru dezvăluiri şocante nu pun în umbră momentele fericite, mult mai multe.

Citește și: Cea mai sfâșietoare experiență. Andra nu s-a mai putut abține și a început să plângă. O fetiță a emoționat-o până la lacrimi: „Mi-a sfâșiat inima…”

A fost agresată de tatăl ei vitreg

Cu toate acestea, actrița recunoaște că a fost agresată de tatăl ei vitreg. Ea a povestit că a fost descoperită de soţul mamei ei, Ted Andrews, fapt pentru care  a pornit în turnee de vodevil prin Marea Britanie. Tatăl vitreg i-a dat lecţii de canto, dar a şi pus-o în câteva situaţii dubioase. Cei doi călătoreau singuri prin ţară, iar tatăl vitreg, un alcoolic incurabil, i-a spus într-o seară că „vrea să-i arate cum o îmbrăţişează pe mama ei”. Actriţa avea pe atunci nouă ani şi povesteşte că s-a simţit „în capcană şi claustrofobică”. Un alt incident a avut loc în 1951, când actriţa laureată cu Oscar avea 16 ani. Ted Andrews, în stare de ebrietate, a sărutat-o cu forţa pe buze, în dormitorul ei din casa familiei, sub pretextul ca voia s-o înveţe cum se sărută. Mama actriţei, o pianistă de succes, a fost distrusă de soţul său, ajungând şi ea alcoolică şi cu depresii îndelungate. Când avea 14 ani, actriţa se temea că va înnebuni şi ea, spunând că într-o noapte „auzea voci”.

Mai mult, Julie Andrews își trăiește bătrâneațea în singurătatea. Aceasta este văduvă din 2010, când cel de-al doilea soț al ei, Blake Edwards,  s-a stins din viață.  Cei doi au trăit o frumoasă poveste de iubire timp de 41 de ani, iar moartea lui a dărâmat-o.

 

Citește și: