Pe numele din buletin John Francis Bongiovi Jr., Jon Bon Jovi, cântăreț, compozitor, producător, filantrop și actor, are la activ 2 albume solo și 12 albume de studio cun trupa sa. Până acum, a vândut peste 130 de milioane de albume în întreaga lume, ceea ce face să fie unul dintre cei mai bine vânduți artiști de pe mapamond.

În 1990, a riscat și a câștigat, el lansându-se și în actorie. A apărut în filme caMoonlight and Valentino”, ”The Leading Man”, ”Destination Anywhere”, ”Homegrown”, ”Little City”, ”No Looking Back”, ”Row Your Boat”, ”Vampires Los Muertos”, ”Cry Wolf”, ”National Lampoon’s Pucked” și nu numai, însă cei mai mulți și-l amintesc din aparițiile în seriale ca ”Ally McBeal” sau ”Sex and the City”.

Cel mai sexy star rock

În 2000, era numit, pe bună dreptate, de revista People ”Cel mai sexy star rock”. Titluri similare a mai obținut de multe ori de-a lungul carierei.

Filantrop cunoscut, el fiind fondatorul ”The Jon Bon Jovi Soul Foundation” și colaborând cu Crucea Roșie americană și nu numai, Jon Bon Jovi nu s-a ferit să se amestece și în politică. A făcut campanie pentru Al Gore, în alegereile prezidențiale din 2000, pentru John Kerry, în alegerile din 2004, și pentru Barack Obama, în 2008.

Origini europene, rudă de sânge cu Frank Sinatra

Născut în Perth Amboy, New Jersey, Jon Bon Jovi are origini italiene și slovace, din partea tatălui, și germane și rusești, din partea mamei. În plus, este rudă de sânge a lui Frank Sinatra. Crescut catolic, și-a câștigat banii de mic, vânzând ziare.

În adolescență, rar ajungea pe la școală, petrecându-și timpul cântând. A făcut parte din mai multe trupe, cum ar fi Atlantic City Expressway, The Rest, The Lechers, Jon Bongiovi and the Wild Ones sau Scandal. Era un obișnuit al casei, chiar dacă făcea doar curățenie, în studioul de înregistrari al vărului său Tony Bongiovi.

În 1982 a înregistrat melodia ”Runaway”, care însă nu a impresionat casele de discuri, însă a reușit să intre la radio, unde a înregistrat succes.

Încet-încet s-a format și trupa, iar numele preferat la început, Johnny Electric, a fost înlocuit de Bon Jovi (care nu a fost sugestia artistului). Primul album a apărut în ianuarie 1984, iar în scurt timp trupa ajungea să fie cunoscută în toată lumea, grație unor piese ca Blaze of Glory, Keep the Faith sau It’s my life.

Dezamăgit de industria muzicală, în ciuda succesului de care se bucura, Jon Bon Jovi și-a creat propriul brand, Jambco Records. Timp de două săptămâni a străbătut țara în lung și-n lat, pe motocicletă, încercând să-și facă ordine în cap. Reîntors din această drumeție, l-a concediat pe managerul trupei, Doc McGhee, pe toți consilierii și agenții, preferând să se ocupe el de tot.

Schimbarea de imagine – pletele tunse – și sound-ul mai matur au venit în 1992.

Bărbatul unei singure femei

Cu cea care îi e soție, Dorothea Hurley, de aceeași vârstă, s-a căsătorit în 1989, când, în timpul unui turneu, a tras o fugă până în Las Vegas și și-a oficializat relația.

Au împreună patru copii: pe Stephanie Rose, care cu ani în urmă a avut probleme cu drogurile, fiind salvată după o supradoză, și trei băieți: Jesse James Louis, Jacob Hurley și Romeo Jon.

Vezi și Cum au trecut anii peste Michael Bolton| GALERIE FOTO. Ce nu știai despre el

Citește și:

Bon Jovi in concert at the Norwich Playhouse, Norwich, Britain – 1985SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12