Toată România stă cu ochii pe Simona Halep, care este la un pas de cea mai mare perfomanță din cariera ei. Dacă Simona va câştiga,  îşi va trece în palmares primul ei titlu de Grand Slam şi va deveni numărul 1 mondial, după un parcurs incredibil la Paris. Nici un român nu a  mai câștigat un turneu de Grand Slam din 1978, de când  Virginia Ruzici câștiga marele trofeu tot la Paris.

Roland GarrosSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

După ce a schimbat mai mulţi antrenori, Simona este antrenată acum de australianul Darren Cahill. „Va fi o zi mare! Acum se văd rezultatele din toți anii în care am muncit”, a spus Simona, care recunoaște că pentru a face performanță în tenis trebuie să faci multe sacrificii.

Va deveni numărul 1 mondial

Adversara de astăzi a româncei în finala feminină de la Roland Garros, este jucătoarea letonă de tenis Jelena Ostapenko, în vârstă de 20 de ani, despre care antrenoarea ei, spaniola Anabel Medina Garrigues, susține că „are calitățile unei campioane”.

„Este o jucătoare cu o forță foarte mare. Tenisul care se joacă acum se bazează pe lovirea puternică a mingii, iar ea este capabilă să facă acest lucru foarte bine. Are un plafon foarte mare. Trebuie să fie concentrată, să-și păstreze picioarele pe pământ. Dacă va fi capabilă să gestioneze bine această situație, ar putea ajunge foarte sus”, a asigurat spaniola.

Finala probei de simplu feminin dintre românca Simona Halep și letona Jelena Ostapenko se va disputa sâmbătă după-amiază, de la ora 16,00 (ora României), la Paris. Halep va juca sub privirile lui Ion Țiriac și ale Nadiei Comăneci, care au mers special în capitala Franței, pentru a urmări performanțele româncei.