Lorelei Bratu are 31 de ani, 84 de kilograme și promovează un concept care este adesea privit cu ochi critici: senzualitatea femeilor cu forme. Aceasta susține că își dorește să fie un exemplu pentru toate cele care se regăsesc în povestea ei și că speră să schimbe mentalitatea oamenilor cu privire la persoanele „cu forme”.

„Nu vreau să fiu doar această grasă care se îmbracă drăguț, îmi doresc realmente să schimb ceva în percepția femeilor cu forme din țara asta. Aș vrea ca toate să se simtă mândre de corpul lor. Și să conștientizeze că nu trebuie să respecți vreun standard sau să te încadrezi într-un șablon impus de societate. Viața e prea scurtă să ne pierdem vremea cu insecurități și complexe.

Cred ca româncele au nevoie de o imagine reală și autentică, în care să se regăsească. Să înțeleagă că celulita există și că vergeturile apar pe unde nici cu gândul nu gândești. Că multe femei se confruntă cu asta și e normal să fie și așa”, a declarat Lorelei pentru life.ro.

Lorelai-are-31-de-aniSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

Lorelei vorbeste adesea despre body positivity și este de părere că senzualitatea se aplică și în cazul celor care nu se încadrează în tipare. „Încerc să fiu vocea femeilor ca mine, care se luptă să găsească un model cu care să rezoneze; pentru toate acelea care nu reușesc să se uite în oglindă și să-și spună: îmi iubesc corpul; pentru toate femeile care duc războaie cu trupul lor, nu se simt confortabil cu ele și încearcă să-și recapete încrederea în ele însele.

Uite, eu cred foarte tare că o femeie poate fi atrăgătoare, chiar dacă are câteva kilograme în plus, dar această reprezentare este foarte rară”, mai spune modelul.

Filosofia lui Lorelai

De asemenea, aceasta folosește termenul „grasă” și când vorbește despre sine, fără să îl considere ca fiind înjositor. „Oare să fii grasă e chiar cel mai grav lucru care ți se poate întâmpla să fii pe lumea asta? În percepția oamenilor, să fii grasă înseamnă atât de multe lucruri: că ești urâtă, ne-sănătoasă, leneșă, proastă”, a explicat Lorelei. Ea nu vede însă lucrurile așa.

Admite că ani buni s-a luptat să slăbească, iar dietele și programele date dfe nutriționiști au funcționat doar atât cât le-a ținut. A renunțat să mai ducă această luptă. Acum e fericită în pielea ei, este atentă la alimentație, dar nu-și refuză nicio plăcere. Mai mult, merge de mai multe ori pe săptămână la sală.

Duce o viață normală, făcând aceleași lucruri pe care le face o tânără cu 20 sau 30 de kilograme mai slabă: urcă pe munte, merge la plajă și poartă fustă scurtă, atunci când are chef.

Vezi și Teo Trandafir, adevăratul motiv pentru care s-a îngrășat: ”Am ajuns la un moment dat la 140 de kilograme”

Citește și:

La doar două luni de când a devenit mămică, Gina Pistol a pozat în costum de baie: „Am învățat să mă accept”

Salma Hayek, aproape de moarte după ce s-a infectat cu Covid: ”Prefer să mor acasă”