Acesta susține că în interiorul său s-a dat o luptă intensă înainte de a apăsa pe trăgaci. Mai mult, spune el, s-ar fi rugat să se întâmple ceva, astfel încât să nu-l omoare John Lennon.

Mark David Chapman s-a referit la aceste momente, din urmă cu 28 de ani, în timpul audierilor, el înaintând (din nou) o cerere de eliberare condiționată. Și de această dată s-a decis să nu fie pus în libertate.

Conform transcrierii audierii, imboldul de a câştiga notorietate prin uciderea unuia dintre cei mai renumiţi oameni din lume, John Lennon, s-a dovedit prea puternic. Mark David Chapman a declarat că pur și simplu nu a putut lupta cu acest gând, această ispită.

”Ajunsesem prea departe”, a mai spus Chapman, acum în vârstă de 63 de ani.

Povestea unei crime cu premeditare

În după-amiaza zilei de 8 decembrie 1980, fostul membru al trupei Beatles ieșea din clădirea în care locuia, în New York, pentru a merge la o sesiune de înregistrări. I s-a solicitat însă, de către cel care avea să-l ucidă, să dea un autograf pe pe un album de-al său.

„Îmi amintesc că mă gândeam: <>, dar nu era chip să mă duc acasă”, a povestit Chapman, care atunci avea 25 de ani.

Nu l-a împușcat atunci, ci în seara aceleiași zile, când se întorcea acasă. A tras în el, de patru ori, cu un pistol Charter Arms cu cinci focuri şi calibru 38. Totul s-a întâmplat în fața soției artistului, Yoko Ono.

Chapman a spus că simte tot mai multă ruşine pentru fapta sa. „O sută de ani de acum încolo vor continua să-şi amintească de el şi îşi vor aminti de el ca de cineva ucis şi aceasta va fi ceva negativ”, a spus el.

Până acum, lui Chapman i s-a refuzat eliberarea condiţionată de 10. Nu va mai avea altă şansă de eliberare până în august 2020.

Vezi și Un cântăreț celebru e acuzat de crimă și o recunoaște: ”Era genul de situație ori eu, ori el. Orice animal ar fi procedat la fel”

Citește și: