Mihai Trăistariu e mereu atent la imaginea lui. Deși recunoaște că a renunțat la sală, artistul are mare grijă de greutatea sa. Dar, deși n-ai crede, are parte de aceleași provocări ca toată lumea când vine vorba despre kilograme.

Ce dietă ține Mihai Trăistariu pentru a scăpa de kilogramele în plus

Mihai Trăistariu a recunoscut că, în momentul în care începe să ia proporții, se înfometează și bea foarte multă apă pe stomacul gol. Artistul este conștient de faptul că nu este tocmai o metodă sănătoasă de aslăbi, însă spune că nu a găsit o altă variantă mai bună, mai ales că nu vrea să recurgă la cure de slăbire sau alte diete.

„Este destul de greu pentru că, atunci când am făcut sală, îmi era ușor. Atunci țineam regimurile care trebuiau, mă mențineam în formă.

Când renunți la sală, mănânci de toate, nu te mai abții, dar eu am învățat din mers. Am fost și vegetarian vreo trei ani și am învățat să mănânc mai îngrijit.

Nu mai fac cure. Mă cântăresc în fiecare dimineață pe stomacul gol. Când simt că am crescut un kilogram, două, fac puțină foame. Nu mănânc o zi întreagă, beau apă, mi se umple stomacul cu apă și slăbesc. După trei zile, am aceeași greutate pe care o aveam înainte.

Nu știu cum fac alții, dar eu așa slăbesc. Pur si simplu mă înfometez. Știu că nu e sănătos, dar altă variantă nu am găsit”, a declarat el pentru Spectacola.

”Nu vreau să țin cure de slăbit. Mănânc tot ce-mi place și am tot citit asta și la specialiștii nutriționiști, că aceste cure de slăbit nu sunt sănătoase. Dacă îți e poftă de ceva, trebuie să guști puțin.

De exemplu, dacă vrei ciocolată, ia o pătrățică, nu mânca toată ciocolata. Mănâncă un centimetru și ți-ai făcut pofta.

Am dulceață de afine în frigider și mănânc o linguriță pe zi. Nu mănânc toată dulceața într-o zi. Dacă vreau ceva dulce, iau o linguriță de dulceață și mi-am făcut pofta, nu-mi mai trebuie nimic. Și, în acest fel, nu am cum să pun kilograme pe mine”, a spus Mihai Trăistariu.

Ce obiceiuri culinare are Mihai Trăistariu de Crăciun

Mihai Trăistariu a recunoscut că primește mâncare de la apropiați, în ziua de Crăciun, mai ales că toată lumea știe că este singur. Totodată, artistul a mărturisit că nu este pretențios la mâncare.

„De Crăciun nu am o mâncare favorită. Mă adaptez în funcție de perioadă. Dacă toată lumea gătește în perioada aia anumite lucruri, le mănânc pe alea. Cum și de Paști mănânc ouă roșii, așa și de Crăciun, când se dă dezlegare, sar pe tot ce este mai bun.

Am norocul că, lăudându-mă printre prieteni că sunt singur, că nu-mi găsesc perechea, toată lumea îmi dă și îmi zic să iau ba un cozonac, ba o caserolă de sarmale, ciorbă, și uite așa mă trezesc în perioada Crăciunului că mănânc de la prieteni.

Toate familiile îmi dăruiesc cu drag mâncare de Crăciun. Nu am o mâncare favorită, mănânc ce găsesc, ce-mi place și ce primesc”, a mai spus artistul.

Mâncarea gătită cam lipsește de la mine”

Mihai Trăistariu a mărturisit că nu prea mănâncă în general mâncare gătită, însă fructele au rămas în meniul său, mai ales că a fost vegetarian o bună perioadă de timp.

„Nu știu să gătesc. Momentan locuiesc singur, cu pisicile. Mănânc foarte mult în oraș. Nu prea îmi place, dar nu am ce să fac.

Când vreau o ciorbă, mă duc la un restaurant în apropiere. În weekend am cântări și mă hrănesc organizatorii la hotelul unde mă cazează, iar acum, dacă mă uit în frigider, am doar salam, iaurt, ceea ce nu e foarte grozav.

Mai am fructe, pentru că eu am fost vegetarian și am rămas cu fructe multe, compoturi, prostioare. Mâncarea gătită cam lipsește de la mine. Așa cum am spus și mai sus, primesc ajutoare de la prieteni tot timpul. Sunt foarte darnici, iar eu sunt foarte norocos ”, recunoaște Mihai Trăistariu.

Vezi și De ce nu au mers relațiile lui Mihai Trăistariu: „Îmi spuneau tati” Ce fel de femeie caută artistul, la 42 de ani

Citește și:

Carmen Șerban s-a despărțit de iubit, după șase ani de relație. Artista nu crede în căsătorie

Mitică Popescu, internat de urgență la Spitalul Floreasca. Cum se simte actorul, care zilele trecute a împlinit 86 de ani