Conștient de handicapul său, puternicul accent străin, Arnold Schwarzenegger, născut în Austria, știa că trebuie să lucreze mult dacă vrea să aibă o șansă și în altă branșă, cea a actorilor.

Prin urmare, timp de 5 ore pe zi își exersa accentul. Practic, antrenamentele îi luau la fel de mult ca această activitate.

Primul său rol a fost în ”Hercule în New York”, un film din 1969. Abia după ani buni, a reușit să-și construiască un imperiu de 300 de milioane de dolari, care i-a dat libertatea de a alege filmele în care dorea să joace.

Interesant e că banii nu i-a făcut din actorie, ci din imobiliare. De fapt, la momentul când a dat lovitura în imobiliare, încă nici nu începuse să câștige ca actor, a povestit el. Acesta a fost norocul lui, că și-a putut alege rolurile, fapt de care și el e conștient.

De fapt, primul său film a fost un fiasco, fapt de care a fost și el conștient. A fost momentul în care a realizat că trebia să facă eforturi mari pentru a-și îmbunătăți accentul. Așa nu avea nicio șansă.

”Nu mi-e frică de eșec, dar când filmul a ieșit, a ajuns direct la toaletă”, a recunoscut el.

Fostul guvernator al Californiei va putea fi văzut și în a șasea parte a seriei ”Terminator”. Recunoaște că e dependent de personajul său și nu ar fi putut refuza ocazia de a-l juca din nou. E personajul care i-a lansat cariera ca actor, punctul zero, din care nimic nu a mai fost la fel, afirmă el.

Prima oară când a intrat în pielea asasinului T-800, un organism cibernetic trimis în trecut dintr-un viitor unde Pământul era guvernat de roboți, a fost în 1984, în clasicul ”The Terminator”, semnat de James Cameron.

Următorul film, ”Terminator: Dark Fate” este al șaselea. Arnold nu a lipsit decât într-unul, cel din 2009, ”Terminator Salvation”, când nu a putut juca din cauză că ocupa o funcție publică.

Vezi și O știi din Terminator, unde a jucat alături de Arnold Schwarzenegger. Ce mai face și cum mai arată, la 62 de ani, Linda Hamilton

Citește și: