Nana Mouskouri s-a evidenţiat în întreaga lume datorită vocii sale unice, fiind înzestrată cu nişte coarde vocale asimetrice, care i-au permis să atingă note înalte şi să producă sunete cristaline. De-a lungul carierei de aproape 60 de ani, artista a înregistrat peste 1.500 de melodii, în 12 limbi.

O eleganță aparte

Și chiar dacă a avut un trup delicat, nimeni nu și-o aduce aminte altfel pe Nana Mouskouri decât îmbrăcată decent, cu părul drept, încadrându-i fața și cu ochelarii cu rame mari și groase.

Iată că și cum, la aproape 87 de ani, Nana Mouskouri nu se dezminte. Prezentă la o defilare de modă doamna muzicii grecești a strălucit prin ținuta simplă aleasă all black.

Nana MouskouriSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Nana Mouskouri și-a dedict viața cântecului

În 1950, a fost acceptată la Conservatorul din Atena, unde a studiat muzica clasică. După opt ani la Conservator, Mouskouri a fost încurajată de prietenii ei să experimenteze muzica jazz.

Și așa a început să cânte jazz, în cluburi de noapte, cu o preferință aparte pentru repertoriul repertoriul Ellei Fitzgerald. În 1957, ea a înregistrat prima ei piesă, „Fascination”, atât în limba greacă, cât și în engleză pentru Odeon / EMI Grecia.

În 1958, în timp ce continua să cânta la clubul Zaki din Atena, ea l-a întâlnit pe compozitorul grec Manos Hadjidakis, care a fost impresionat de vocea ei și s-a oferit să-i scrie piese.

Așa a început cariera de succes a Nanei Mouskouri.

A participat la Eurovision în 1963, a prezentat show-uri de televiziune și susţinut concerte pe tot mapamondul.

Ultima oară a cântat în România, la Sala Palatului, în cadrul unui turneu care marca împlinirea a 80 de ani.

„Cântecul a fost prima mea dragoste şi întotdeauna m-a ajutat să respir, să sper şi să cred că este dragoste şi pace în jur. Am avut şansa să lucrez cu oameni speciali şi să realizez enorm de multe în viaţă.”, declara în urmă cu câțiva ani artista.