În urmă cu doi ani, Mireille Mathieu a fost diagnosticată cu cancer. Discretă din fire, ea nu a vorbit niciodată despre boala sa pe care o tratează la o clincă din Germania, în mare secret. Tot ce se știe însă e că e în fază terminală.

Mireille MathieuSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

O copilărie grea, dar frumoasă

Mireille Matheiu s-a născut şi a crescut într-o familie extrem de săracă. Acesta este și motivul pentru care la numai 13 ani ea a abandonat studiile: ca să poată aduce bani în casă. Însă, în ciuda vieții grele, a avut mereu sprijinul şi înţelegerea părinţilor.

Tatăl, Roger, era cioplitor în piatră, iar mama, Marcelle, care chibzuia fiecare bănuț ce intra în gospodărie, considera că “o familie fără copii este ca o grădină fără flori”.

Mireille Mathieu, cea mai mare dintre cei 14 copii ai familiei

Așa că nu e de mirare că Mireille a avut 13 frați: Monique, Christiane, Marie-France, Réjane, gemenii Régis si Guy, Roger, Jean Pierre, Rémy, Simone, Philippe, Béatrice si Vincent.

„Este adevărat ca sunt cea mai mare dintre cei 14 frați și am lucrat de la 5 dimineața într-o fabrică de hârtie, că tatăl meu a fost cioplitor în piatră și nu am avut niciodată mulți bani, în schimb am avut foarte multă dragoste . Părinții noștri ne-au învățat să respectăm și să tolerăm, iar cu atâția frați am învățat să împărțim dar să și renunțăm și nu am fost niciodată egoiști”, povestea Mirellile, al cărui vis, în copilărie, era ca fiecare dintre frați să aibă propria cameră.

O viață dedicată muzicii

Din banii strânși din propria muncă, Mirellie Mathieu reușește în timp să își plătească ore de muzică. Iar strădania sa a dat roade căci, găsește calea spre celebritate.

Se prezintă de trei ori succesiv la concursul „Se cântă în cartierul meu„, organizat de Primăria din orașul său natal, Avignon, și abia a treia oară îl câștigă cu cântecul „La vie en rose„, pe care-l cântă la toate concertele.

Susținută de Primărie, participă la o emisiune a televiziunii franceze „Télé Dimanche”, în 1965, când este descoperită de toată Franța interpretând cântecul idolului său Edith Piaf, „Isabelle”.

De atunci și până în prezent, ea a înregistrat mai bine de 1200 de cântece în 11 limbi și a vândut aproximativ 122 de milioane de albume.

Foto: Hepta&Profimedia

Citește și: Povestea de iubire dintre Irina și Răzvan Fodor. Sunt împreună de 14 ani și bruneta avea doar 19 ani când l-a cunoscut

xCum arată Cindy Crawford la 55 de ani fără pic de machiaj