Austriacul Archduke Karl von Habsburg, în vârstă de 59 de ani, a devenit primul membru al unei familii regale diagnosticat cu coronavirus. Acesta spune însă că se simte bine, numind boala cauzată de virus ”enervantă”.

Acesta, nepot al ultimului împărat al Austriei, se află deja în carantină. Politicianul a confirmat diagnosticul și a declarat că simptomele au apărut săptămâna trecută. Totuși, el spune că se simte bine și că, până la urmă, ”nu e vorba de ciumă”.

Am crezut că e vorba despre o răceală obișnuită. Când un prieten de-ai mei m-a sunat și mi-a spus că e pozitiv la test, am fost de asemeni testat”, a explicat el. Cei doi s-au întâlnit la un congres din Elveția.

În cazul lui Karl, care este arhiduce de Austria, prinț al Ungariei, Boemiei și Croației, totul a început cu tuse, dureri de cap și puțină febră, după cum s-a exprimat el.

Politicianul, care a fost în Elveția la conferință în urmă cu 10 zile, printre participanți fiind și mulți italieni, e tată a trei copii cu vârste de 26, 22 și 20 de ani. E divorțat de baroneasa Francesca Thyssen-Bornemisza.

Karl este urmașul uneia dintre cele mai puternice monarhii ale Europei, bunicul său fiind în funcție timp de doi ani, până la începerea Primului Război Mondial. 

Vezi și Semnal de alarmă al comunității științifice: Coronavirusul poate provoca 250.000 de decese în Marea Britanie și 1,2 milioane în SUA

Citește și: