Iar felul violent în care a fost ucisă, bestialitatea actului, nedreptatea fără margini care i-a fost făcută artistei, n-a făcut decât nască tot felul de povești în jurul morții sale. Nimeni nu putea înțelege cum de cineva ar fi putut să o ucidă pe ”privighetoare”.

Chiar dacă asasinul, Daniel Cosmin Ştefănescu, și-a ispășit pedeapsa, el fiind condamnat la 25 de ani de închisoare, dar eliberat în 2006 pentru bună purtare, după ce a executat doar 17 ani, doar el și Mihaela știu adevărul despre ce s-a întâmplat acolo.

Cum s-a întâmplat totul. Iadul pogorât în garsonieră

Versiunea oficială e aceea că Daniel Cosmin Ştefănescu, care o cunoștea pe Mihaela prin prisma unor cunoștințe comune, a venit acasă la cântăreață, pentru a vedea cu ea un film la video. La un moment dat, Mihaela nu a mai vrut să privească și s-a dus să facă baie. A adormit apoi. A fost momentul în care bărbatul s-a apucat de furat.

Și iată pentru ce a murit Mihaela Runceanu: un videocasetofon marca Panasonic, un televizor Telecolor, un magnetofon stereo marca Rostov, un pick-up Unitra, două boxe Unitra de 75 W, o staţie de amplificare Delia. Ar fi luat și două cartuşe de ţigări Kent, şase casete video, benzi de magnetofon, cafea, băuturi fine, două canistre cu benzină, un material textil, încălţăminte, cosmetice, câteva bijuterii, trei carnete CEC.

La un moment dat, artista a fost trezită de zgomot. A fost momentul în care bărbatul a sugrumat-o. Mihaela a leșinat, dar apoi și-a revenit. Văzând că mișcă, Ștefănescu a smuls din perete cablul telefonic și a sugrumat-o din nou. Pentru a fi sigur că va putea fura în continuare în liniște, s-a dus pe balcon, de unde a luat o canistră de benzină și a turnat combustibilul pe covor, dar și pe patul unde se afla cântăreața.

A dat foc și a plecat fără să mai privească în urmă.

La nici 48 de ore distanță, a fost prins și a recunoscut totul. Mobilul crimei a fost simplu: jaful.

La ultima întâlnire cu publicul a îngenuncheat. Știa că va muri curând

Mihaela Runceanu a fost înmormântată în 4 noiembrie 1989, la cimitirul „Dumbrava” din Buzău, orașul de unde se trăgea. Tatăl său declara atunci că a fost nevoie să îi cumpere fiicei sale o perucă, pentru că nu mai avea păr. Arsese tot în incendiul din garsoniera sa.

Din păcate, previziunile pe care le avea însăși Mihaela Runceanu s-au adeverit. Apropiații ei își amintesc că aceasta spunea că va muri la 35 de ani. Nu a mai apucat această vârstă. A murit la 34 de ani și jumătate.

Ultima oară când publicul a văzut-o pe scenă a fost în 28 octombrie 1989, la Sala Radio. Artista a fost îndelung aclamată și chemată la 3 bisuri. A fost momentul în care Mihaela Runceanu a îngenuncheat în fața publicului și felul în care și-o amintesc cei mai mulți.

Vezi și A jucat de multe ori roluri de rrom. Era sau nu Jean Constantin de această etnie? Ce spunea actorul că sunt țuțipidele

Citește și: