Sir Elton John a fost nevoit să-și întrerupă duminică un concert pe care îl susținea în Noua Zeelandă. Muzicianul, în vârstă de 72 de ani, și-a pierdut vocea chiar la mijlocul recitalului pe care îl dădea pe stadionul Mount Smart din Auckland. Acesta a părăsit scena în lacrimi, vizibil tulburat.

„Tocmai am rămas fără voce. Nu pot să cânt”, a spus publicului Sir Elton John. „Trebuie să plec. Îmi pare rău”, a mai spus artistul, aparent în lacrimi, aplecându-se peste pian și scuturându-și capul.

A părăsit scena mergând destul de greu, cu ajutorul unor asistenți, dar în ovațiile publicului. Aristul, în vârstă de 72 de ani,  a anunțat ulteior pe conturile de socializare că a fost diagnosticat cu penumonie atipică. El și-a cerut scuze fanilor pentru concertul de duminică și le-a mulțumit pentru sprijin, precizând că „este foarte supărat și îi pare foarte rău”.

La un moment dat, la jumătatea concertului, a fost consultat de un medic și, în ciuda bolii, a reușit să cânte clasicele și îndrăgitele sale melodii „Candle in the Wind” and „All the Girls Love Alice”. Însă în cele din urmă, nu a putut să parcurgă tot playlist-ul, vocea cedându-i în timp ce încerca să cânte „Daniel”.

Elton John suferă de pneumonie atipică

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au participat la concertul #EltonFarewellTour din Auckland din această seară. Am fost diagnosticat azi-dimineață cu pneumonie pe care am dus-o pe picioare, dar îmi doream să vă ofer cel mai bun show pe care îl poate da un om”, a scris Elton.

„Am cântat cu toată inima, până ce vocea nu m-a mai ajutat. Sunt dezamăgit, foarte tulburat și supărat. Am dat tot ce aveam. Multumesc pentru sprijinul vostru extraordinar și pentru toată dragostea pe care mi-ați arătat-o tot timpul spectacolului din seara aceasta. Vă sunt recunoscător pentru totdeauna. Cu dragoste, Elton”, a scris Elton John.

Pneumonia atipică este un tip de infecție a plămânilor cauzată de bacterii sau viruși. Este mai puțin serveră decât alte tipuri de pneumonii și are simptome ca ale unei răceli mai puternice: tuse, dureri în piept, dureri în gât, dureri de cap. Uneori nici nu este diagnosticată și este dusă pe picioare de pacient.

Concertul întrerupt face  parte dintr-o serie de spectacole pe care Sir Elton John le avea programate în Noua Zeelandă în cadrul turneului său de adio „Farewell Yellow Brick Road”.

 

Citește și: