Actorul distins cu Oscar a recunoscut recent, într-o prelegere ținută studenților, că la un moment dat s-a luptat cu alcoolismul: ”Ar fi trebuit să mor în Țara Galilor, beat sau cam așa ceva”.

Vedeta, distinsă în 1993 de regină cu titlul de Sir, pentru serviciile aduse artelor, a admis în fața a 500 de studenți că, la început de carieră, era foarte dificil să se lucreze cu el, pentru că în permanență era mahmur.

”Pentru că asta faci când lucrezi în teatru, bei”, a mai spus el. Iar în momentele în care bea, era ”dezgustător” și nu puteai avea încredere în el.

L-a schimbat, însă, o discuție cu o femeie de la Alcoolicii Anonimi. Aceasta i-a sugerat o altă abordare: ”De ce nu ai încredere în Dumnezeu?”. Și a ales să aibă și, din acel moment, totul s-a schimbat. Nevoia de alcool a dispărut și nu a mai reapărut, spune actorul din ”Tăcerea mieilor”.

S-a apucat de film pentru că nu avea ceva mai bun de făcut

Cât despre cum a ajuns să facă teatru și apoi film, Hopkins declară că pur și simplu nu avea ceva mai bun de făcut. Privind în urmă, actorul se minunează și acum de ce a reușită să facă: ”Încă nu cred că viața mea e așa cum e, pentru că ar fi trebuit să mor în Țara Galilor, beat sau cam așa ceva. Cred că suntem capabili de foarte multe”, mai afirmă el.

Actorul, care locuiește în Malibu împreună cu soția sa, actrița Stella Arroyave, a ținut să dea și un sfat tinerilor aflați la început de drum: ”Spuneți DA la orice. Spuneți DA  și asumați-vă riscul”.

Sir Anthony Hopkins este considerat unul dintre cei mai buni actorui în viață, rolul care i-a adus recunoașterea în întreaga lume fiind cel al criminalului în serie Hannibal Lecter, ”Tăcerea mieilor”, film lansat în 1991.

Anthony Hopkins a mărturisit nu mai are nicio relație cu propriul copil.  Actorul în vârstă de 81 de ani recunoaște că nu a mai vorbit cu fiica sa, Abigail, singurul său copil, de 21 de ani. Într-un interviu, acesta a admis că nici măcar nu știe dacă este sau nu bunic.

În urmă cu mulți ani, Abigail a renunțat la numele de familie al faimosului ei tată, luând numele de Harrison, pentru a se afirma prin forțe proprii. Abigail, de 49 de ani, este la rândul său actriță și director de teatru.

Abigail a rezultat din căsătoria pe care actorul a avut-o cu Petronella Barker. Cei doi au divorțat când Abigail avea numai 4 ani. Fata a rămas la mamă și, încet – încet, s-a înstrăinat de tată. Au reluat legătura în anii 1990, dar au pierdut-o din nou apoi.

Citește și: