”Cu extraordinară tristețe confirmăm moartea prietenului și colegului nostru, Anthony Bourdain”, a transmis CNN vineri.

”Iubirea lui pentru aventură, plăcerea lui de a-și face noi prieteni, plăcerea pentru mâncare și băuturi fine și remarcabilele sale povestiri l-au făcut o gazdă unică a emisiunilor TV. Talentele lui nu au încetat niciodată să ne surprindă și ne va lipsi foarte mult. Gândurile și rugăciunile noastre sunt către fiica și familia sa în acest moment incredibil de dificil”, a mai transmis CNN, postul cu care Bourdain colabora.

”Tony era un talent excepțional. Ne va lipsi nu doar pentru munca sa, ci mai ales pentru pasiunea cu care o făcea”, a declarat și președintele CNN, Jeff Zucker.

Starul rock al lumii culinare

Și într-adevăr, Bourdain nu era un talent doar în bucătărie, ci și în media. Avea în spate nenumărate emisiuni și cărți publicate. Avea o manieră cu totul specială de a explora condiția umană, ajutând oamenii să gândească diferit despre mâncare, călătorii și chiar despre ei înșiși. Era un purtător de voce al celor marginalizați, un activist al mai multor cauze.

De-a lungul timpului, a primit cam toate premiile care există în această industrie. A fost numit, pe bună dreptate, ”starul rock original al lumii culinare”, ”Elvisul chef-ilor băieți răi!”.

Cel care l-a găsit fără viață în camera de hotel este prietenul său bun Eric Ripert, un bucătar francez.

Vezi și Impresionant! Doi soți au murit la distanță de 9 ore. Fuseseră căsătoriți timp de 61 de ani

Citește și: