De-a lungul anilor, Prințul Harry și cea mai faimoasă bunică, bunica lui, Regina Angliei, au fost văzuți în ipostaze duioase, râzând, glumind sau împărțind priviri complice. Legătura dintre ei a fost atât de strânsă, încât nu era nevoie de prea multe analize pentru a înțelege că Harry era nepotul preferat al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Cu toate acestea, jurnaliștii britanici au strâns o mulțime de indicii care arată că ducele de Sussex era feblețea reginei. „William va deveni rege, așa că mereu a existat o relație foarte strânsă între el și regină. Dar este jumătate familie și jumătate job. În schimb, relația lui Harry cu regina a fost mai degrabă una bunică-nepot”, spun jurnaliștii britanici.

Anul acesta, pentru Harry va fi crunt să știe că împlinește 38 de ani în săptămâna în care el, familia și întregul regat își iau „adio” de la regină. Prințul Harry este născut pe 15 septembrie 1984, iar anul acesta ziua lui de naștere pică joi.

Marţi, sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei va fi transportat pe calea aerului, cu un avion al Royal Air Force, pe aerodromul Northolt, la vest de Londra, de unde va fi dus cu maşina la Palatul Buckingham, unde va fi depus în Bow Room. Miercuri după-amiază, rămăşiţele pământeşti ale reginei vor fi purtate într-o procesiune de trăsuri ale Artileriei Regale până la Westminster Hall, unde Arhiepiscopul de Canterbury, primatul Bisericii Anglicane, va oficia o slujbă la care vor fi prezenţi Regele şi familia sa. În dimineaţa zilei de 19 septembrie, sicriul va fi purtat în procesiune pe distanţa de câţiva metri dintre Westminster Hall şi Westminster Abbey pentru slujba de înmormântare.

Prințul Harry era nepotul preferat al RegineiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Prințul Harry, mesaj emoționant pentru bunica lui

Prinţul Harry a lansat o declaraţie, aducând un omagiu bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a, care a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani.

„Celebrând viaţa bunicii mele, Majestatea Sa Regina – şi deplângând pierderii ei – ni se reaminteşte tuturor de busola călăuzitoare care a fost pentru mulţi în angajamentul ei faţă de coroană şi datorie”.

„Bunico, în timp ce această despărţire finală ne aduce o mare tristeţe, sunt mereu recunoscător pentru toate primele noastre întâlniri – de la cele mai timpurii amintiri din copilărie cu tine, până la întâlnirea cu tine pentru prima dată în calitate de comandant şef, până în primul moment când ai cunoscut-o pe soţia mea dragă şi i-ai îmbrăţişat pe strănepoţii tăi iubiţi”, a spus Harry.

„Îţi mulţumesc pentru angajamentul tău faţă de Coroană. Îţi mulţumesc pentru sfaturile bune. Îţi mulţumesc pentru râsul molipsitor. Şi noi zâmbim ştiind că tu şi bunicul v-aţi reunit acum împreună, în pace”.

Prințul Harry, fiul cel mic al Regelui Charles

Prințul Charles, născut la 14 noiembrie 1948, are doi băieți din căsnicia cu Prințesa Diana: pe Prințul William, duce de Cambridge (40 de ani) și pe Prințul Harry (37 de ani), duce de Sussex. Prințul William și Kate Middleton i-au dăruit reginei trei nepoți: Prințul George de Cambridge (9 ani), Prințesa Charlotte de Cambridge (7 ani) și Prințul Louis de Cambridge (4 ani). Prințul Harry și soția sa, Meghan, au doi copii: Archie Harrison Mountbatten-Windsor (3 ani) și Lilibet Diana Mountbatten-Windsor (1 an).

Citește și: Și-a întâlnit strănepoata care îi poartă numele, dar pe părinții ei nu i-a iertat. Ce favor le-a interzis Regina lui Harry și Meghan

Citește și: În cei 73 de ani de căsnicie, pe prințul Philip un singur lucru l-a deranjat la regina Elisabeta a II-a. Ce îi reproșa?