În 2013, Angelina Jolie a uimit întreg mapamondul cu articolul ei din New York Times în care dezvăluia că a ales să facă o dublă mastectomie pentru a preveni riscul de cancer mamar din cauza faptului că a moștenit de la mama ei „gena defectuoasă” BRCA1.

Angelina Jolie, decolteu îndrăzneț la 5 ani de la dubla mastectomieSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Mama Angelinei Jolie a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui cancer, iar aceeași boală cumplită i-a răpus și bunica. Medicii i-au spus la vremea respectiva Angelinei că prezintă un risc de 87% sa dezvolte cancer mamar și un risc de 50% pentru cancer ovarian, din cauza acestei gene, pe care au avut-o toată femeile din familia ei.

„Mama mea s-a luptat cu cancerul timp de aproape zece ani şi a murit la 56 de ani. A rezistat destul ca să îşi cunoască primul nepot şi să îl ţină în braţe. Dar restul copiilor mei nu vor avea şansa de a o cunoaşte şi de a afla ce fiinţă plină de graţie era”, îşi începea actriţa editorialul în The New York Times.

Citește și: Moment emoționant în Australia. Prințul Harry a îngenuncheat în fața acestei femei, iar Meghan i-a urmat gestul. Cine este bătrânica

Angelina Jolie se poate lăuda acum cu un bust proeminent

„Când am aflat care este situaţia, am decis să iau măsuri pentru a minimaliza riscurile cât se poate de mult”, a mai scris artista, completând: „am decis să fac o dublă mastectomie, preventiv”. „Am început cu sânii, deoarece riscul de cancer la sân este mai mare decât cel de cancer ovarian, iar operaţia este mai complexă”, a mai scris vedeta, precizând că, după această procedură complexă, care a durat trei luni, riscul de a dezvolta cancer mamar a scăzut la 5%. După doi ani, Angelina a trecut printr-o nouă intervenție chirurgicală, histerectomie, în urma căreia i-au fost înlăturate și ovarele.

Angelina Jolie le-a demonstrat tuturor că este o femeie foarte puternică, iar acum la cinci ani după ce a suferit operația de extirpare a sânilor, actrița și-a expus pentru prima dată din nou decolteul. Starul din  „Maleficent” a trecut și printr-o operație de reconstituire a sânilor, iar acum se poate lăuda cu un bust proeminent. Astfel, aceasta nu se sfiește acum să îmbrace haine care să-i pună în evidență pieptul. Așa s-a întâmplat și zilele trecute, când a fost surprinsă alături de fiul ei, Pax, la o plimbare pe străzile din Los Angeles. Ea a apărut îmbrăcată într-o rochie nude, fără sutien, cu un decolteu foarte îndrăzneț, care la un moment dat, i-a jucat feste, însă a fost pe fază și și-a aranjat imediat rochia.

Citește și: