Festivalul a fost deschis cu opera lui Wagner „Tristan şi Isolde”, iar Merkel și partenerul ei au sosit cu 15 minute înainte de începerea spectacolului. Fostul cancelar german a atras toate privirile pe covorul roșu, mai ales că a purtat o ținută verde-Kermit, culoarea celebrului broscoi din seria Muppet. Astfel, Merkel a respectat dress-code-ul din acest an, al festivalului de la Bayreuth, inspirat din „Sesame Street”, scrie publicația germană Welt.de.

Jurnaliștii germani remarcă faptul că Angela Merkel a început să adopte un stil vestimentar îndrăzneț și relaxat, care diferă de cel afișat în timpul mandatelor sale politice și care, cel mai probabil, era dictat de stiliști. Apariția ei la această ediție a Festivalului „Richard Wagner” este prima în calitate de persoană privată și tocmai de aceea a fost însoțită de partenerul de viață, un misterios dar apreciat profesor de chimie, care a stat toată viața în umbra influentei sale soții. Merkel și Sauer au afișat câteva gesturi tandre pe covorul roșu, dar nimic ieșit din comun. Domnul părea în mare formă, a zâmbit și a stat la poze.

Joachim-Sauer-si-angela-merkel-profimedia-0709886598-6SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Cine este Joachim Sauer, soțul Angelei Merkel și sfătuitorul ei „invizibil”

Unul dintre cei mai buni chimiști ai lumii, om de știință și profesor emerit la Universitatea Humboldt, din Berlin, Joachim Sauer (73 de ani) a acceptat recent o colaborare cu Academia de Științe din Torino, notează presa din Italia.

Angela Merkel și Joachim Sauer s-au căsătorit în 30 decembrie 1998, însă s-au întâlnit cu 7 ani mai devreme, în 1981. Pe atunci, ea avea 27 de ani şi absolvise Facultatea de Fizică, iar el avea 32 de ani şi era profesor la Academia de Ştiinţe din Berlin. Ambii erau căsătoriți. Angela Merkel și Ulrich Merkel (primul soț), au divorțat în 1985, după 16 ani de mariaj.

Extrem de discret cu aparițiile publice, Joachim Sauer a stat mereu în umbra puternicei sale soții. „El nu vorbeşte niciodată în presă şi apare foarte rar în public împreună cu soţia sa. Nu a venit la numirea în funcţie a lui Merkel, în 2005, atrăgând critica presei pentru faptul că a preferat să urmărească evenimentul la televizor, de la Universitatea lui din Berlin. Un ziar german titra mai de mult că Sauer este «invizibil ca o moleculă»”, scria Ziarul Financiar, citând presa germană. Alți ziariști germani l-au poreclit „Fantoma de la Operă”.

Joachim Sauer a mai fost și el căsătorit, iar din acel prim mariaj au rezultat singurii lui copii, Daniel şi Adrian. Aceştia sunt, de altfel, şi copiii prin alianţă ai Angelei, cancelarul german neavând moştenitori biologici.

Citește și: Brigitte Macron a împlinit 68 de ani, dar nu-și arată vârsta. Cea mai recentă apariție a ei i-a cucerit pe francezi

Citește și: Melania Trump, ținute cuminți de când nu mai este prima doamnă a Statelor Unite. Cum a fost surprinsă soția lui Donald Trump