„Când o bucată din sufletul tău e sfâșiată… Și simți o durere care crezi că te va sufoca… puțin spațiu face doar recunoștința pentru că am avut lângă mine, timp de 14 ani, un suflet atât de curat, atât de bun, care mi-a alinat durerile sufletului, care mi-a simțit fiecare emoție și fiecare lacrimă, care mi-a adus atâta bucurie în casă și în viață cum nu credeam că poate aduce un câine.

Pentru că Efi nu era «un caine». Efi era un membru al familiei. Mi-a dat și m-a învățat dragostea necondiționată în fiecare moment și m-a făcut să descopăr atât de multe despre mine. E una dintre cele mai dureroase despărțiri din viața mea…și știu că nu va trece de tot niciodată”, este mesajul emoționant pe care Andreea Raicu l-a scris pe Facebook, în dreptul unui album foto cu Efi.

andreea-raicu-caine-efi-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

A avut grijă de el ca de un copil

În luna februarie, Andreea Raicu povestea, pe Instagram, despre viața de bătrânel a lui Efi și despre metoda prin care a reușit să îi mai aline din suferințe

„Când vine vorba de Efi sunt în stare să mut și munții din loc doar ca să știu că este mai bine. Și cred că așa sunt majoritatea stăpânilor, mai ales când «copilașii» lor îmbătrânesc. E greu să mă obișnuiesc cu ideea că Efilică a îmbătrânit. Încerc pe cât de mult posibil să nu mă duc prea departe cu gândul la diverse scenarii. Ce pot să fac este să fiu alături de el, să îl ajut și să îi fac viață mai ușoară.

Azi am vrut să împărtășesc câteva lucruri care l-au ajutat pe Efi să fie mai bine și sper să fie de folos oricui are un animăluț cu fire în barbă”, povestea Andreea. Ea le-a arătat fanilor cum îl ajută să își ia pastilele mai ușor, cum a organizat medicamentele, zona de dormit, ce soluții a găsit pentru articulații, pentru incontinență etc.

Andreea Raicu, despre povestea emoționantă a lui Efi: „Era singurul cuțu cu probleme și știam că nu îl va lua nimeni”

Tot în social media, Andreea a povestit cum a ajuns Efi în viața ei. Frumosul labrador negru s-a născut cu probleme, dar pe Andreea nu au speriat-o, din contră. Și-a dorit să îl ajute și să îl salveze.

„Pe Efi l-am luat de la Alex Gâlmeanu (n.r. celebrul fotograf). Era singurul cuțu cu probleme și știam că nu îl va lua nimeni, dată fiind condiția lui.

Cred că, de cele mai multe ori, câinii adoptați simt că cineva le-a schimbat viața. Efi, pentru că a avut 10 frați, a fost ultimul și cu cele mai multe probleme de sănătate. O malformație la una dintre labe, hernie ombilicală și mai mic și mai prăpădit și nedorit de nimeni. Toți frații lui își găsiseră stăpân, mai puțin el. Deși îmi perioada aceea nu prea puteam să iau un câine, când l-am văzut singur și amărât nu m-a lăsat inima să plec fără el. Ce am primit de la el în acești ani e de neprețuit?

Parcă a vrut să îmi întoarcă înzecit gestul meu. Nu pot să îmi imaginez viață fără un câine. De mică îi adunam pe toți pe care îi găseam pe stradă și îi aduceam acasă spre disperarea tatălui meu. Sunt atât de calzi, plini de dragoste și căldură”, povestea vedeta.

Citește și: Ce pot prezice câinii! 9 situații dramatice pe care câinii le presimt și ne avertizează

Citește și: Cei mai potriviți câini pentru bunici, inteligenți și răbdători

Citește și: Cele mai populare filme cu câini. 7 povești emoționante

Citește și: Rase de câini pentru familiști. Câini ușor de dresat și de îngrijit!