Vedeta a vorbit recent despre motivele pentru care nu a ajuns în fața altarului până acum și are și un sfat pentru femeile singure, dar și pentru cele care sunt în relații nefericite.

Andreea Raicu a explicat, într-o postare pe blogul ei, care sunt motivele pentru care nu și-a întemeiat o familie până la această vârst, răspunzând astfel unor întrebări care tot timpul îi sunt adresate.

„Mulți ani am rămas alături de bărbați nepotriviți, bărbați pe care i-am ales din nevoie sau gol, nu din dorința (atunci nu știam de această diferența importantă), ci din rănile sufletului meu și din multe frici pe care le simțeam.


Văd (fără să judec, din contra) multe femei care aleg să rămână în relații nepotrivite din teamă că nu vor găsi ceva mai bun. Se tem că nu sunt suficient de frumoase, suficient de slabe, tinere, amuzante, sexy, că nu le va mai iubi nimeni chiar și așa, defectuos.

Sau pentru că sunt speriate de presiunea pe care societatea o pune pe femeile singure, sunt exasperate de aceleași întrebări la fiecare întâlnire cu familia sau cu alți oameni care sunt curioși să afle când se produc ”marile evenimente””, a scris vedeta online.

Motivul pentru care nu a ajuns în fața altarului

„Până acum câțiva ani, eram mereu întrebată când mă mărit și când fac copii, de parcă aș fi putut să prevăd când se vor întâmplă toate astea.

De ceva timp, însă, nu mi se mai adresează această întrebare. Nu pentru că nu ar mai există această curiozitate, ci pentru că, după multă muncă pe care am făcut-o cu mine, am învățat să trasez niște limite clare și să am o atitudine fermă, care nu le mai permite oamenilor să mă întrebe asta. Dar îmi chestionează din când în când prietenii, în speranța că vor află ceva. Asta am auzit de curând și este unul dintre motivele pentru care m-am hotărât să scriu aceste rânduri.

Uneori, când descoperă că nu sunt într-o relație, sunt de-a dreptul șocați – fiecare din diverse motive.

De ce nu sunt într-o relație în acest moment?

Pentru că așa am ales.

Am o viață frumoasă pentru care am muncit enorm, și nu mă refer aici doar la business. Cred că e prima dată în viață mea când mă simt cu totul echilibrată, liniștită, împăcată, liberă și mă bucur de cine sunt și de ceea ce trăiesc, cu toate momentele bune sau mai puțin bune inerente în viață.

Ce m-ar face să îmi schimb alegerea? Un om care să aducă plus valoare vieții mele, să o facă mai frumoasă decât este deja. ATENȚIE: nu să o facă frumoasă sau să îmi aducă fericirea pe care eu nu mi-o pot da. Un partener, nu un copil pe care trebuie să îl îngrijesc, să îl salvez, să îl fac bine.

Mi-a luat mult timp, dar am învățat să nu mă mai pun în pozițiile de salvatoare, terapeută, asistență sau mămică veșnic all accepting, pe care le-am exersat ani la rândul.

Sunt o femeie matură emoțional, asumată, care are tot ce își dorește. Nu văd niciun motiv pentru care să mă mulțumesc cu mai puțin de atât.

Sper să nu fiu înțeleasă greșit, îmi doresc o relație, îmi doresc un partener, dar nu mai sunt dispusă să mă pierd pe mine că să nu îl pierd pe celălalt, mai ales acum, când m-am regăsit. Vreau o relație din dorința, și nu din nevoie sau gol interior”, mai spune vedeta, care a petrecut ani încercând să se cunoască mai bine și accepta.

În continuare, Andreea Raicu are câteva sfaturi pentru femeile singure sau pentru cele care se complac în relații toxice sau defectuoase, așa cum I s-a întâmplat și ei. A învățat însă din experiențele mai puțin fericite pe care le-a trăit.

Poate fi greu să fii singură la început. Poți fi dezorientată, poți simți că nu mai știi cine ești, ce vrei și pe ce cale să o apuci, mai ales dacă ai fost mult timp într-o relație.

Dar crede-mă că e mult mai nesănătos pe termen lung să fii într-o relație aparent frumoasă, dar lipsită de onestitate, vulnerabilitate, siguranță, intimitate, iubire și mai ales conexiune”, continuă vedeta.

”Îmi doresc din suflet că aceste rânduri să te ajute să te uiți la ține cu alți ochi, să nu te mai judeci, să nu mai crezi că este ceva în neregulă cu ține dacă în acest moment nu ești într-o relație, în timp ce toți ceilalți oameni se căsătoresc și își întemeiază familii”, a transmis Andreea Raicu pe blogul ei.

Vezi și