”Am slăbit 16 kilograme. Mai am de dat jos 3-4 kilograme. Nu vreau mai mult. Am ajuns aproape la greutatea din liceu, deci nu vreau să exagerez. Important este să fiu sănătoasă”, spunea Andreea Marin, ]n urmă cu două luni, în emisiunea „La Măruță” (PRO TV). De atunci, numărul kilogramelor a mai scăzut, iar Andreea parcă întinerește pe zi ce trece.

Face mult sport, îndeosebi pilates, nu mănâncă seara, își alege cu grijă alimentele și, mai presus de toate, s-a documentat foarte bine înainte de a începe aceste transformări. Rezultatele se văd în toate aceste fotografii de la ședințe foto, de pe rețelele sociale sau în aparițiile ei TV, iar complimentele curg cu duiumul.

Andreea Marin: „Mi-am impus o disciplină de viață și în timp a devenit obișnuință”

Vedeta a scris acum pe Instagram un bilanț după un an în care a pus mult preț pe ea și pe sănătatea ei.

„De un an de zile – anul transformării pentru mine – țin aici un jurnal al frumuseții și al sănătății, mărturisindu-vă mereu ce se dovedește a fi bun pentru mine, ce mă ajută pe acest drum pe care am pornit ca femeie, atunci când am decis să am grijă de mine cum se cuvine.

Am căutat, am citit, am ascultat la rându-mi experiențele benefice ale altora, am urmat sfaturile celor pricepuți, am lăsat comoditatea deoparte, mi-am spus din nou cǎ nu există nu se poate, dacă vrei cu adevărat să găseșți soluții și faci tot ce depinde de ține să-ți fie mai bine.

Mi-am impus o disciplină de viață și în timp a devenit obișnuință, ceea ce la început părea greu a ajuns să fie un stil de viață fără un mare efort, pentru că voința și apoi bucuria rezultatelor pozitive sunt în spatele fiecărui pas. Am lăsat veșnicele scuze care ne trag înapoi deoparte și am căutat cu determinare până am găsit ce funcționează pentru mine, pe termen lung.

Fotografii: Alex Gâlmeanu pentru revista VIVA și Secret Nipple / Instagram Andreea Marin

andreea marin (4)SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Am făcut schimbările pas cu pas, hotărâtă și fără să mă las influențată de cei care cred că știu ei mai bine cum stă treaba, dar de fapt nu trăiesc în pielea mea și vorbele lor sunt pentru mine doar simple păreri, pe care le privesc cu detașare și eu îmi văd de propriul drum, bucurându-mă de rezultate.

Am descoperit că e un mod minunat de a te prețui, că devii un exemplu de urmat pentru cei dragi și pentru mulți alți oameni care vor să facă o schimbare în bine pentru propria viață, puzderie de mulțumiri au venit către mine de la oameni care au reușit și au găsit determinarea urmărind acest jurnal al transformării.

E bine, e foarte bine să știi că se poate. Că merită. Că nu e o dovadă de egoism să te iubești și pe ține, în vreme ce atât de mult din ființa ta ca femeie se îndreaptă către binele celorlalți și către îndatoririle, responsabilitățile ce nu se sfârșesc niciodată. Ai grijă, însă, și de viața ta, pentru că altfel izvorul ce ești…va seca.

Nu vei mai putea dărui, neavând resurse, fiind îngenuncheată de lipsa sănătății, de pierderea încrederii în ține și a licărului de speranță din ochii tăi, a dorinței de viață și a credinței că poate fi mai bine. În mâinile tale stă, însă, deși e greu de crezut, decizia “de azi, schimb totul”. E mărturia mea.

andreea marin (1)SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 4 / 13

Cum a slăbit Andreea Marin și ce înălțime are

„Uneori, în zori de zi, înainte de a începe ziua de lucru, alteori mult după apusul soarelui, când se încheie treaba, mă aflu pe banda de alergat. Aș minți să spun că-mi place nespus, prefer sporturile de echipă, nu sprintul de unul singur, dar las mofturile deoparte, pentru ca timpul nu-mi permite să bat orașul aglomerat, minutele și orele îmi sunt bine drămuite.

Important e să mă simt sănătoasă la cei 49 de ani ai mei, să-mi respect corpul și să-l ajut să mențină cele 14 kilograme pierdute în această vară, că tare bine-i fără ele, să fiu în formă și capabilă să am mintea ageră și creativă, și să mă bucur când îi ofer un exemplu bun fiicei mele, mi-a sunat bine să o aud spunând “Bravo, mami!” – e ca și când aș fi câștigat o medalie.

Dar cel mai bine a fost când am realizat că medicul cardiolog avea dreptate, cel la care am fost îngrijorată de respirația care se poticnea când mi-era lumea mai dragă: “Slăbiți primele 5 kilograme și o să vă minunați de schimbările din corp. Mai mult, va fi și mai bine!”

Uneori nici nu realizăm cât ne îngreunăm singuri viața. Luni de zile de muncă asiduă la începutul acestui an au însemnat somn puțin pentru mine, abateri de la orice fel de dietă sănătoasă cu gândul ca voi recupera eu când voi avea vreme, epuizare de numai la sport nu mai reușeam să mă gândesc la finalul zilelor începute mereu pe fugă și mult prea devreme.

Dacă ai 6 luni ca astea, e de ajuns să dai tot ritmul de viață peste cap, să acumulezi în greutate fără să îți dai seama – am 1,76 metri, înălțimea mea păcălește, nu vezi imediat kilogramele în plus, dar asta nu ajută și sănătatea și nici nu poate minți cântarul, iar în oglindă nu ți se pare îngrijorător și nu acționezi la timp uneori, am fost luată de valul vieții și al responsabilităților.

Așa că ia aminte și tu: nimic nu e mai important decât să te simți bine și sănătos în pielea ta!”, a fost mesajul motivațional al Andreei, publicat pe pagina ei de Facebook. Alături a pus și un filmuleț cu ea pe banda de alergat, pentru a demonstra că silueta subțire cu efort se menține.

A renunțat la dietă după un an

Iar acum, că a ajuns la greutatea visată, Andreea Marin a renunțat la dietă și a intrat într-un ritm de viață normal. Cu toate acestea, are grijă ce și cum mănâncă. Mai mult, vedeta face sport, de două ori pe săptămână.

„Nu mai țin nicio dietă, acum am intrat într-un ritm normal de viață, pentru că am ajuns la greutatea dorită. Nu am de gând să țin diete tată viața, dar trăiesc moderat.

Corpul meu s-a învățat cu asta, nu mi se mai pare ceva greu. Mănânc porții mai mici, mânânc un singur fel la masa, nu amestec de fapt și totul este bine. Fac și sport de două ori pe săptămână, pentru menținere. Deci, se poate!”, a declarat ea recent.

Citește și: Andreea Marin și Violeta, „surprize-surprize” chiar de ziua lui Ștefan Bănică. Ce ținute elegante au purtat

Citește și: Reacția Andreei Marin după ce Violeta a cântat cu tatăl ei, Ștefan Bănică, la Sala Palatului: „Mi-a întrecut așteptările”

Citește și: Andreea Marin, imagine de infarct, la plajă. Cum arată în costum de baie și ce a pățit în America: „Citesc și sufăr”