Faci parte din echipele a două emisiuni cu audiențe foarte bune, „WOWBiz” și „Se strigă darul”, la Kanal D. Este apogeul carierei tale de până acum?
Într-adevăr, sunt două emisiuni care au succes, iar meritul pentru această evidență revine celor două echipe alături de care muncesc cu mare drag. În cazul „WOWBiz”, telespectatorii găsesc acele subiecte, povești, personaje care îi relaxează, amuză, intrigă. Iar odată cu „Se strigă darul”, cu noi prin cele mai frumoase locuri din țară și devin martorii unor tradiții dintre cele mai frumoase. Așa suntem noi, prietenoși, veseli, lipsiți de false pudori, direcți, glumeți, spontani, cred că de aceea oamenii ne iubesc. În plus, încercăm să fim alături de ei în momente cheie ale vieții lor și îi ajutăm cum putem. Asta se întâmplă și la „WOWBiz” când tragem un semnal de alarmă în cazul unor persoane aflate în situații foarte grele.

În emisiunea „Se strigă darul” contribui la fericirea celorlalți. Pentru tine cum arată fericirea?
Eu și Bursucu suntem într-o competiție. Fiecare vrea să strângă cât mai multe daruri, pentru mire sau pentru mireasă. În plus, facem totul pentru ca buna-dispoziție să nu îi părăsească pe nuntași. Intrăm în familiile însurățeilor și suntem permanent cu sufletul alături de ei. M-aș bucura enorm ca gesturile noastre să le aducă un strop de fericire acestor oameni la ale căror nunți mergem.
Fericirea pentru mine vine din lucrurile care mi se întâmplă zi de zi. Prețuiesc zâmbetul copilului meu, chiotele lui de bucurie când mă vede, joaca împreună. Mă face fericită un peisaj, sunetul plăcut al ploii, apariția unui fluture sau desenatul de inimi cu crenguța în nisip.
Iubesc viața și oamenii frumoși și întâmplările din care rămâne mereu ceva de amintit, de învățat.

Aflându-te între mirese mult timp te-a făcut să îți dorești să devii una?
Îmi place ideea de a îmbrăca rochia de mireasă, dar deocamdată nu se va întâmpla asta. (zâmbește) E amuzant că pe unde merg la nunți oamenii vor să îmi găsească repede un soț de treabă, să mă așeze la casa mea. Dar sunt așezată, oameni buni. Sunt mai așezată ca niciodată! Echilibru perfect, îmi ador copilul, Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mama e alături de mine și mă ajută când am nevoie. David este un îngeraș neastâmpărat, curios și posesiv pe care îl ador.

Andreea, cum este să fii mamă singură în România? Ce ți se pare cel mai dificil?
Privind strict din perspectiva mea, nu e dificil. Mă simt în stare să îi ofer copilului meu tot ce are nevoie, atât sufletește, cât și din punct de vedere material. Sunt o mamă cu picioarele pe pământ, optimistă și am foarte multă energie. Energie pe care mi-o dă David. Indiferent cât de obosită, îngândurată aș fi, când îl văd parcă îmi șterge cineva cu buretele orice apăsare.
Dar cred că multe mame singure din România se confruntă cu probleme uriașe reale, care decurg, multe dintre ele, din lipsurile materiale sau din faptul că sunt hăituite, agresate de foștii parteneri de viață. Fiecare femeie trebuie să își găsească puterea în ea însăși să lupte, iar când lupta asta se dă pentru propriul copil nimic nu e imposibil. Mamele sunt adevărate leoaice.

Care este cea mai recentă dovadă de dragoste pe care ai primit-o de la David, băiețelul tău?
Îmi dă dovezi de dragoste în permanență. Se prinde de mine, se lipește tot și mergem așa îmbrățișați prin casă. A devenit un obicei care se repetă de mai multe ori pe zi. „Dezlipirea” e o drama. (râde) Când simte că trebuie să plec trece prin toate mutrițele și lacrimile să mă facă să rămân. Și mi-e foarte greu să mă desprind de el. Iar când suntem departe, stau în permanență în legătură cu el prin telefon.

Care este joaca voastra preferată?
Joaca noastră preferată… alergăm unul după altul, îl iau în brațe și îl ridic cât mai sus, râde de parcă îl gâdilă cineva.

Îți place să gătești?
Gătesc, acum pentru David, încerc să îi diversific cât mai mult meniul și mă preocupă ca el să consume ce trebuie. Sunt zile când refuză să mănânce legumele, de exemplu, și ne supărăm foarte tare. Nu am foarte mult timp pentru gătit, mama mă mai scoate din încurcătură. Îmi plac sărmăluțele, știu să le și fac. Fripturile de orice fel îmi ies foarte bine, supele, ciorbele, la fel.

Ce apreciezi cel mai mult la oamenii din jurul tău și cine este cel mai apropiat de sufletul tău, exceptându-l pe David?
Apreciez onestitatea, generozitatea, bunul-simț. Familia și prietenii sunt mereu în sufletul meu.

Pentru această vacanță ai ales relaxarea acasă, în România, sau și o altă destinație?
Am ales vacanța pe litoralul românesc. Mă ajută să mă și deplasez ușor la filmările pentru „Se strigă darul”. Merg cu David la mare, el încă se obișnuiește cu nisipul, cu valurile. Dacă în prima zi nu a avut o problemă cu nispul, acum înceacă să îl evite. I se pare că îl murdărește. (râde)

Care este cel mai frumos loc din lume pentru tine?
Este acela unde îți este sufletul. Dacă cei dragi sunt cu mine oriunde în lumea asta, atunci acolo e cel mai frumos loc din lume.

Când le dai întâlnire telespectatorilor cu noul sezon WOWBiz?
Eu și Mădălin Ionescu ne vom reîntâlni cu telespectatorii noștri de la „WOWBiz” începând din 29 august!

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Ti-e dor să te îndrăgostești?
Mi-e dor și știu că nu sunt defectă. Mă gândeam că după o relație eșuată e posibil să nu mai simt cu adevărat, dar mă simt vie și știu că viața ar fi săracă fără dragoste.

Credit foto: arhiva personală FB

Andreea Mantea și băiețelul ei, David.

Nu pot trăi fără…

David – ”E centrul universului meu.”
Familie – ”Membrii familiei sunt alături de mine indiferent de situație. Sunt mea.”
Muncă – ”Nu aș putea să trăiesc fără a munci. Sunt foarte activă și nu aș putea să stau și să aștept să îmi cadă ceva din cer.”

Credit foto: Kanal D, arhiva personală (Facebook)