Ca în fiecare an, Andreea Esca marchează ziua mamei ei și public, pe rețele sociale, dorind să le arate tuturor ce femeie minunată e Lucia Esca. Miercuri, 7 iunie, mama Andreei Esca a împlinit 82 de ani, vârstă pe care o poartă, însă, doar în buletin. Pe chip, în suflet și în atitudine nu se văd anii aceștia. Andreea a ținut să le spună tuturor că de la mama ei a moștenit energia și pofta de viață și a publicat câteva imagini de la petrecere, alături de părinții ei. De remarcat că și Dumitru Esca, tatăl vedetei, a intrat în joc și și-a pus ochelari de „mafiot”.

„Răspunsul la întrebarea «de unde ai atât de multă energie, veselie, drag de viață» sunt «mafioții» aceștia cu ochelari de soare (în casă) de lângă mine! Nici nu vă mai arăt cu câte altele ne-am «prostit» azi de ziua doamnei care a împlinit 82 de ani și este la fel de tare că în ultima fotografie! P.S. A zis să vă spun că am luat-o prea repede și nu a apucat să se machieze mai fancy! Să-i spunem “la mulți ani”, așadar, celei mai mișto și amuzante doamne Esca din familia noastră! MAMA”, a fost mesajul original și totdată emoționant al Andreei, pentru mama sa.

mama-andreea-esca-zi-de-nastere-4SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Deși în tinerețe poza și arăta ca o actriță veritabilă, mama Andreei Esca a avut altă meserie. Femeia și-a dedicat toată viața semenilor, căci a fost asistentă medicală. Și-ar fi dorit, însă, să activeze în domeniul artistic.

”Dar eu ştiu că aşa trebuia să fie, pentru ca mii de oameni bolnavi de cancer să fie îngrijiţi de un om cald, bun, mereu vesel şi de o empatie deosebită. Mama intra în saloane cu zâmbetul pe buze, îi distra cât putea pe pacienţii ei atât de amărâţi de boală şi le făcea cafea. Da, există şi asistente medicale ca mama”, scria Andreea Esca, pe Facebook.

Andreea Esca: „Nu a avut voie să își urmeze pasiunea”

„Ar fi vrut să fie actriță și cred că i-ar fi reușit de minune (de altfel, toți Gemenii ar trebui să fie pe o scenă), dar pentru că tatăl ei a fost deținut politic, nu a avut voie să-și urmeze pasiunea. Foștii mei colegi de școală mă întreabă și acum ce face mama mea mișto și își amintesc cu plăcere ce mâncare bună ne făcea când veneau la mine în vizită și cât de elegantă era ea, la ședințele cu părinții.

Ce nu știau ei era că așa era mereu. Și în sala de operație, stătea și câte opt ore în picioare, pe tocuri. Nu era niciodată necoafată, nevopsită, nemachiată. Când adormea fără să se demachieze, îmi zicea: La 60 de ani avea 49 de kg și alerga cu Alexia în brațe, de nu te țineai dupa ea”, a povestit Andreea Esca, într-un editorial pentru alistmagazine.ro.

Citește și: Ce bine se ține tatăl Andreei Esca la 84 de ani, dar stai să-i vezi pe socrii vedetei PRO TV. Părinții lui Alexandre Eram arată ca niște staruri de cinema

Citește și: Imagini și prețuri de la moșia Andreei Esca. Cât te costă să dormi „acasă” la vedeta PRO TV. Cele 8 case sunt un adevărat muzeu