20 de milioane de euro a încasat un investitor israelian de la cei pe care i-a convins să îşi cumpere, încă din stadiul de proiect, o garsonieră sau un apartament în Planorama – un proiect imobiliar ambiţios, în zona Doamna Ghica din nordul Capitalei.

Ce a urmat e de neimaginat: dezvoltatorul, un israelian, a fugit cu banii când terminase doar unul din cele patru blocuri uriașe. Inclusiv cântăreaţa Andreea Bălan a pierdut 90.000 de euro în proiectul Planorama. A fost doar unul dintre cei 571 de oameni care și-au dat economiile de o viață pentru un vis care s-a transformat într-un coșmar.

Andreea Bălan a semnat contractul pentru apartamentul din Planorama în 2007. ”Timp de un an și jumătate am dat vreo 90.000 euro. Din trei ediţii „Dansez pentru tine”, cea din Mexic și celelalte două din România, plus o campanie electorală. Toţi banii i-am dat acolo”, a mărturisit artista.

Își dorea un apartament la etajul 11, însă din blocul T4, unde se afla locuința, a fost ridicat doar scheletul.

”Am crezut că e doar o pauză, că trece iarna, mai trece o iarnă… Am angajat o firmă de avocatură şi s-a facut un proces”, a mai spus ea.

Sătui să aștepte terminarea complexului imobiliar Planorama, oamenii care au achitat apartamentele au deschis un proces. Pentru Andreea Bălan a mai urmat un proces, dar lucrurile nu s-au rezolvat.

15 ani mai târziu, Andreea le-a pus cruce banilor pierduţi la Planorama. Singurul bloc locuit astăzi, T3, a fost terminat de proprietari. În 2007 constructorul de la Planorama a intrat în faliment. În 2008 lucrările au fost oprite definitiv. Din fericire pentru Andreea, ea este un caz fericit. Nu stă în acei bani. Cel puțin nu în prezent, pentru că la momentul respectiv a suferit mult. Situația altora nu e însă la fel de relaxată.

Vezi și Ce pensie alimentară le plătește George Burcea fetițelor sale. Andreea Bălan a spus totul: „Suma infimă de…”

Citește și:

Vila lui Carmen Harra a fost incendiată. Vedeta, declarații cutremurătoare: „Cineva mi-a dat foc!”Dar nu stă cu mâinile în sân, se apără singură: ”Mi-am luat chiar și pistol!”

Regele Charles nu a făcut pace cu Meghan Markle și cu prințul Harry. Ce s-a întâmplat după ce ducesa de Sussex i-a cerut o discuție între patru ochi