Povestea de iubire a tenorului Andrea Bocelli (65 de ani), născut pe 22 septembrie 1958, și a soției sale, Veronica Berti (39 de ani), pare ruptă dintr-un roman.

Deși cei doi s-au căsătorit oficial pe 21 martie 2014, în ziua în care fetița lor împlinea 2 ani, relația lor a debutat cu 21 de ani în urmă, în 2002, când Andrea și Veronica s-au întâlnit la o petrecere.

profimedia-0054742190SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Andrea și Veronica s-au cunoscut la o petrecere

„Ne-am întâlnit la o petrecere la care nici ea, nici eu nu am vrut să participăm. La câteva minute după ce am cunoscut-o, i-am dedicat un cântec de dragoste, Occhi di fata, și poate că a fost flatată de asta. Ea știa puțin cine sunt. Dar chimia a vorbit pentru noi și, într-o singură seară, o strângere de mână ne-a revoluționat viețile. Sunt convins de asta: viața este cea care alege și fiecare dintre noi trebuie pur și simplu să aibă curajul să o asculte”, a mărturisit artistul într-un interviu acordat revistei Oggi.

În ziua în care cei doi s-au întâlnit, Veronica avea doar 18 ani, iar marele tenor, 43, însă acest lucru nu i-au oprit să aibă o relație. Deși solistul tocmai divorțase și mărturisește că „a fost cel mai rapid început de relație pentru că ne-am mutat împreună în aceeași noapte.”

Andrea Bocelli obișnuiește să spună despre soția sa că este „însoțitoare, prietenă, iubită”, posesoarea unei frumuseți rafinate.

„Sunt lucruri pe care le-am descoperit la ea când am cunoscut-o, în urmă cu douăzeci de ani, și pe care le regăsesc și astăzi. Veronica a fost și este purtătoarea unei frumuseți rafinate și moderne. Am observat-o imediat, de la primele noastre discuții. Când două lumi se recunosc, nu ai nevoie de prea multe confirmări, ele devin un ecosistem în care totul este coordonat și reglat. Instinctual, la Veronica am perceput imediat trăsături de mare valoare. Cineva în care poți avea încredere.”, s-a mai confesat Andrea Bocelli jurnaliștilor italieni.

Andrea îi scrie scrisori de dragoste soției sale și după 20 de ani de relație

Mai mult decât atât, marele artist nu se sfiește să recunoască faptul că și acum îi scrie soției sale scrisori de dragoste și se mândrește că în 20 de ani nu s-au certat niciodată: „Suntem mereu împreună, zi și noapte. Nu sunt gelos. Și Veronica avea dreptate în primele zile. Dragostea este un foc: trebuie alimentat ca flacăra șemineului. În acești 20 de ani nu am avut niciodată o ceartă serioasă. Se întâmplă să mai avem discuții aprinsee pe probleme profesionale, dar nu sentimentale”, a declarat Bocelli.

În prezent, Andrea și Veronica, locuiesc în Toscana, împreună cu fetița lor, Virginia, în vârstă de 11 ani. Andrea Bocelli mai are doi băieți, Matteo Bocelli (25 de ani) și Amos Bocelli (28 de ani), din mariajul cu Enrica Cenzatti, prima iubire a artistului cu care a fost căsătorit timp de 10 ani, în perioada 1992–2002.

Cum a rămas Andrea Bocelli fără vedere la 12 ani

Toată lumea știe că Andrea Bocelli a fost nevoit să învețe muzică, deși și-a pierdut complet vederea la o vârstă fragedă, mai precis la 12 ani. S-a folosit de limbajul Braille și a biruit acolo unde alții nici nu îndrăzneau să spere.

Dar cum a rămas el fără vedere? Se știe că Andrea Bocelli a avut de mic o afecțiune la ochi, glaucom congenital, o boală rară, care apare la nou-născuți și la copii foarte mici.

La șase ani, Andrea Bocelli era pasionat de muzică și lua lecții de pian, flaut și saxofon. Dar Andrea, ca orice copil italian, era îndrăgostit și de fotbal.

La vârsta de 12 ani, el și-a pierdut complet vederea după un accident pe terenul de fotbal. O minge trimisă cu putere l-a lovit direct în față, ceea ce i-a produs o hemoragie cerebrală, a povestit el recent.

„În copilărie eram plin de viață și incontrolabil, îmi plăcea să joc fotbal și, într-o zi, în timpul unui meci, am fost lovit violent cu o minge direct în ochiul drept, singurul cu care distingeam lumina și culoarea.

Doctorii au încercat să mă vindece, am făcut mai multe operații, au folosit până și lipitori, dar totul a fost în zadar. Din acea zi nu am mai putut vedea”, a povestit Andrea Bocelli.

Citește și: Ce fiică frumoasă are Andrea Bocelli! Virginia are 9 ani și îi calcă pe urme tatălui său!

Citește și: Sophia Loren a împlinit 89 de ani, iar cele mai noi poze cu ea fac înconjurul lumii. Cum arată azi chipul senzualității