André Rieu a venit la București cu avionul său privat, pentru a-şi arăta solidaritatea faţă de români. Muzicianul a ajuns la clubul Colectiv în jurul după-amiezei de sâmbătă. După ce s-a recules aproximativ un sfert de ceas în faţa clubului, alături de alți români prezenți, André Rieu a depus o coroană de flori în memoria victimelor tragediei (n.r.: numărul deceselor în urma incendiului din 30 octombrie de la clubul Colectiv ajunsese ieri la 39).

Cu ochii în lacrimi, Rieu a mărturisit că a fost foarte afectat de când a auzit despre această tragedie.

„Este foarte dificil. Viaţa se compune din amintiri, iar românii mi-au oferit atât de multe amintiri plăcute în cele două săptămâni în care am fost în România. Când am auzit ce s-a întâmplat, sigurul lucru la care m-am gândit a fost să vin aici şi să plâng alături de dumneavoastră. Îmi cer scuze, singurul lucru pe care pot să vi-l ofer este muzica mea”, a declarat André Rieu.

După ce a susținut şapte concerte în luna iunie în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, violonistul a înregistrat DVD-uri cu aceste evenimente şi își dorește să doneze banii din vânzarea acestora pentru ajutorarea victimelor tragediei. De asemenea, intenționează să compună o melodie pentru toate victimele.

Ce s-a întâmplat a fost groaznic. Voi putea doar să plâng alături de ei (n.r.: victimele tragediei). Este singura alinare pe care pot să le-o ofer. Toate gândurile mele şi muzica mea vor fi alături de victime. Voi compune o melodie pentru ele”, a spus André Rieu, în aplauzele oamenilor prezenți.

Muzicianul a plecat din România după ce a fost la clubul Colectiv.

UPDATE: Numărul deceselor în urma incendiului din 30 octombrie de la clubul Colectiv a crescut la 44.

Credit foto: Facebook