În sfârșit, se apropie vremea de primăvară!

Da, întotdeauna mi-a dat o stare frumoasă acest anotimp. Îmi redă stările senine. Și-mi mai place că la finalul lunii martie trecem la ora de vară și zilele devin brusc mai lungi. Ador lumina!

De Mărțișor, de Ziua Femeii, soțul tău te întreabă ce îți dorești sau îți pregătește el surprize?

Cătălin nu are liniște dacă nu-mi face surprize. Este foarte inventiv, nu mă întreabă niciodată ce vreau, iar asta din două motive. Unul ar fi că, așa cum spuneam, îi place să mă surprindă, iar al doilea este că mă cunoaște atât de bine încât știe sigur ce-mi place să primesc, iar marja lui de eroare e minimă, ca să zic așa.

Care este cel mai frumos mărțișor pe care l-ai primit de la băiețelul tău?

David mi-a dăruit mânuța lui desenată, iar desenul avea prins de el un șnur roșu. Mi-au dat lacrimile de emoție, când l-am văzut ce fericit era, când mi-am dat seama cât suflet și câtă dragoste pusese în acel desen.

La o simplă căutare pe internet, despre tine scrie: ”Alexandra Irina Măruță, cunoscută ca Andra, este o importantă cântăreață și vedetă de televiziune”. Îți trăiești visul?

Da, îmi trăiesc visul, fac ceea ce mi-am dorit de când am deschis ochii în această lume, sunt un om împlinit, eu așa mă consider.

Te strigă cineva și Alexandra sau Irina?

La ora actuală, din ce în ce mai rar îmi spune cineva Alexandra sau Irina. Aproape deloc. Numele de scenă a devenit drag tuturor celor din jurul meu, chiar și familiei mele. Așa m-au alintat de mică, Andra, așa m-am și gândit ca acest nume să-mi devină amprentă artistică.

Te-a schimbat în vreun fel faptul că ești persoană publică?

Atunci când te cunoaște toată lumea e inevitabil să devii mai precaut. Fiecare gest devine un model sau un prilej de discuție, deci e greu să trăiești fără să ții seama de aspectele astea. Din fericire, nu mă afectează prea mult statutul de persoană publică, pentru că eu am trăit întotdeauna discret și liniștită. N-am avut o viață palpitantă pe plan monden și n-am fost implicată în niciun fel de picanterii care să mă transforme în ținta bârfelor.

Pe zi ce trece înflorești. Ce te ajută să fii într-o formă atât de bună?

Mulțumesc mult! Dragostea celor din jur și încrederea pe care o am în ei sunt lucrurile care mă țin în formă. Muzica este, de asemenea, cea care îmi salvează orice zi. În rest, poate că reușesc să mă mențin în formă pentru că mă respect suficient cât să am grijă de mine, de cum arăt, de cum mă port cu ceilalți.

Te-au energizat și preselecțiile ”Românii au talent”?

Întotdeauna mă energizează, este unul dintre motivele majore pentru care am rămas cu drag în echipă. În fiecare an, vă spun sincer, abia aștept preselecțiile, vreau să văd ce talente senzaționale mai ies la lumină, ce idei mai au românii. Și vor vedea și telespectatorii, numai la Pro Tv.

Acum sunteți două prezențe feminine în juriu, tu și Mihaela Rădulescu. Cum e noua formulă?

E o formulă foarte agreabilă, echilibrată, ne completăm bine și fiecare membru al juriului are stilul său, contribuția sa la show. E bine că nu prea semănăm, suntem total în afara monotoniei și asta am observat că place foarte mult publicului.

Fiecare dintre noi are și zile mai proaste. Tu ce faci să te remontezi?

Când am o zi mai gri, ascult muzică, cânt, merg la film, fac ceea ce simt în clipa respectivă că m-ar readuce la zâmbet, la optimism. Din fericire, am rar zile proaste. David mă motivează să zbor către casă cu drag, de oriunde m-aș afla. Gândul la el, la familie, întâlnirile cu prietenii, toate astea îmi fac foarte bine.

Tu și Cătălin formați unul dintre cele mai frumoase și stabile cupluri din showbiz. Totuși, când vă certați, cine face primul pas spre împăcare?

N-am ținut niciodată cont de asta. Ne certăm foarte rar, iar așa-zisele noastre conflicte durează extrem de puțin, de obicei câteva minute. Amândoi suntem foarte comunicativi și de obicei veseli, urâm situațiile tensionate, așa că facem primul pas în egală măsură, câteodată eu, câteodată el. Depinde cine se simte mai vinovat, nu știu. De obicei, cine începe cearta, cine a ridicat primul tonul, acela revine zâmbind și drege lucrurile.

Ești, deci, o femeie fericită!

Am tot ceea ce-mi trebuie ca să fiu fericită. Cred că pot poza lângă definiția fericirii. Știu că poate sună exagerat, dar e purul adevăr. Sunt, cu adevărat, o femeie care se roagă zilnic, nu neapărat pentru mai mult, ci pentru ca tot ce am acum să rămână măcar în forma asta.

S-a tot zvonit că ești însărcinată… Rămâne cea mai mare dorință pentru acest an?

Este, într-adevăr, una dintre marile dorințe pentru acest an, dar las aceste lucruri în grija destinului. Am încredere.

 

Nu pot trăi fără…

Familie și prieteni – ”Pentru că sunt totul pentru mine, sunt oamenii care fac ca viața mea să merite trăită și îmi aduc cele mai mari bucurii.

Muzică – ”Simt că n-aș vrea să fac nimic altceva în plan profesional, în afară de muzică. Desigur, dacă Doamne ferește n-aș avea încotro, m-aș putea adapta. Însă nu e cazul, sunt sigură că Dumnezeu mă va lăsa să cânt toată viața.

Speranță Nu pot exista fără să sper și să visez ceva frumos, în permanență.