Actorul Andi Vasluianu ne-a povestit despre noile posturi pe care le încearcă. Cea mai recentă, de prezentator de televiziune, în emisiunea Super Trip, iar de doi ani încoace cea de tătic de fetiță. Am vorbit despre familie, despre dorințe, dar și despre premiera filmului Acasă la tata”, în care joacă.

Ești pentru prima dată în postura de prezentator al unei emisiuni tv. S-a lăsat cu nopți nedormite?

Mai multe sunt nedormite pentru că programul este de așa natură. Terminăm destul de târziu de filmat, dar eu încerc să profit de toate orele de odihnă.

Ce ar trebui să știe telespectatorii despre Super Trip, cei care poate nu au urmărit emisiunea?

Ar trebui să știe că încercăm să prezentăm România. În primul rând, este ca și cum am face un fel de recunoaștere a locurilor pe care nici ei și nici noi nu le-am văzut. În al doilea rând este distracția tuturor celor care sunt în excursia asta alături de mine. Vedete și oameni obișnuiți care sunt împărțiți în echipe, doi câte doi, și participă la diferite probe. Însă importantă nu este competiția, ci să se bucure de aceste momente, să se distreze.

Ipostaza aceasta de ghid al distracției și al provocărilor te caracterizează și în viața particulară?

Nu neapărat. Câteodată da, alteori nu. Uneori mă simt foarte bine și pot fi sufletul petrecerii, alteori nu. Ca oricine, bănuiesc. Depinde foarte mult de starea pe care o am într-un moment, de conjunctura, etc..

Care a fost cea mai mare provocare căreia a trebuit să-i faci față recent?

Nu știu dacă e provocare, dar a fost ceva nou pentru mine și s-a petrecut în Super Trip. Zborul cu avionul mi-a plăcut foarte mult, m-a incitat, mi-a stârnit curiozitatea și mă face să mă gândesc serios să iau cursuri de pilotaj.

Care sunt plăcerile tale zilnice?

Unele pot fi spuse, altele nu. (râde) Cea mai mare plăcere a mea este să văd locuri noi și să întâlnesc oameni noi. În această călătorie am cunoscut oameni fabuloși care mi-au rămas la inimă, iar participanții în sine mi-au intrat la suflet.

După cele peste 100 de roluri în film și teatru și colaborări cu personalități din cinematografie, care ar fi cea mai plăcută surpriză care ți-ar plăcea să ți se întâmple?

Nu știu… Pentru mine totul e o surpriză, tot ce apare. Chiar dacă am trecut printr-o anumită situație, dacă se întâmplă să se repete la un anumit moment dat, mi se pare că e diferită. Totul devine spontan și surprinzător.

În ce proiecte artistice ești implicat în această perioadă?

Am trei proiecte de teatru pe care o să le încep în curând. Anul viitor este posibil să înceapă cel de-al doilea sezon al serialului Umbre. În septembrie vom avea premiera filmului Acasă la tata, în regia lui Andrei Cohn, scris de Mimi Brănescu, unde voi juca alături de Alexandru Papadopol, Florin Zamfirescu, Mirela Oprișor și mulți alți actori extrem de talentați.

Dacă ai putea trăi într-un film, care ar fi acela? Și de ce?

Era pe vremuri Vacanță la Roma”. În filmul acesta aș vrea să trăiesc. Este despre iubire, liniște, despre locuri noi. Este ca vacanța asta de fapt. Să trăiesc alături de soția mea și de fetița noastră. Să stăm toată viața împreună, să vedem numai locuri noi.

General vorbind, care este sau sunt cele mai captivante persoane pe care le-ai întâlnit?

Îmi plac persoanele care sunt curioase, care nu pretind că știu totul. Acele persoane mă captivează foarte mult, care au o doză mare de inocență, de puritate. Eu sunt curios și nu pretind că știu totul. Cred că sunt atras de același gen de persoane. Atunci când ne așezăm curioși în fața vieții e perfect.

Care sunt primele calităţi ale soţiei tale care îți vin în minte? Dar ale fetiței voastre?

Ale soției mele, Laura, feminitatea și inteligența. Iar ale fetiței noastre, Maia, inocența. De la ea învăț să fiu curios zilnic.

Cum te descurci ca tătic? Ai mai repeta experiența?

Da, aș repeta-o de 20 de ori dacă aș putea. Chiar dacă aș naște eu. (râde) Inițial mi-a fost frică de rolul ăsta, dar mi-am dat seama că sunt făcut pentru asta. Îmi plac copiii foarte mult.

Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit în ultima vreme?

Nu este un sfat, este o promisiune pe care mi-am făcut-o eu mie, un lucru care a venit din interiorul meu: să am mai multă răbdare.

Ce îți dorești pentru viitorul apropiat?

Să am în continuare ceea ce am, bucurie, pace și sănătate. Dacă le am pe astea mă descurc.

Nu pot trăi fără…

Soție”Pentru că Laura este echilibrul meu personal.

Copil”Maia este iubirea noastră.”

Meserie”Este fructul meu. Cum un măr face mere, așa îmi fac eu meseria.

Credit foto: Facebook

Familia Vasluianu

Credit foto: Pro tv, Facebook.